Wpis z mikrobloga

Nie no muszę się tym z wami podzielić. Ze względu na to że jestem mamą to należę sobie do takiej jednej grupy na FB dla #madki właśnie. Raczej doradzają modowo ale inne tematy też czasem poruszaja. Kilka dni temu jedna z mamusiek poruszyła temat libido. Nagle poleciały same komentarze typu "dla mnie seks mógłby nie istnieć,moje libido jest poniżej zera,ja z moim STARYM śpię raz na półtora miesiąca,ja to jestem mstliwa i tylko czekam żeby za kare mu nie dać". To jest autentyk.. wyobraźcie sobie że jedna jedyna mamuśka napisała że ona to by mogła dzień i noc zawsze jest zwarta i gotowa ale jej mąż twierdzi że ona go kiedyś "zajedzie". Do sedna. Ja rozumiem że majac rodzinę,pracę,nadmiar obowiązków i kłopotów człowiek poprostu czasem pada na ryj i najzwyczajniej w świecie chce zasnąć i odpocząć ale to co w 99% pisały te mamuśki poprostu wywaliło mnie z laci. Jak można być taka egoistka? Na pewno część z ich mężów może już się z tym pogodziło ale napewno jest część która radzi sobie w inny sposób. No i właśnie potem jak to wyjdzie ona wtedy wyje "o Boże co za gnój zdradził mnie blablabla." Potem rozwody i tak to się kreci. Żal mi tych mężów i jeśli są tu tacy to naprawdę z całego serca wspolczuje. Nigdy nie zrozumiem takich kobiet. #gownowpis #gorzkiezale #dziendobry #zwiazki #malzenstwo #seks
  • 224
  • Odpowiedz
@DigitalGirl: > Ja jeszcze bardziej nie rozumiem pisania czegoś takiego w internecie i sygnowania swoim ryjem oraz nazwiskiem xD
Są przyjaciółki, są psycholodzy i seksuolodzy, ale nie. Lepiej się obnażać emocjonalnie na grupie na FB, z której jakiś wykopek może to potem wyciągnąć i zrobić inbe....

Podpisuje sie pod tym, choć z tymi przyjaciółkami też bym uważał
  • Odpowiedz
@Thachi a skąd wie czy ci faceci szanują autorki takich tekstów? Dla mnie opka ma duże kompleksy bo często wstawia zdjęcia dla plusikow stulejarzy i wyglasza tezy pisane pod plusy i te plusy chyba ją dowartosciowują, ale to mój jednostronny pogląd i nie wiem czy jest właściwy więc nie wygłaszam go publicznie. Ona też nie wie jak jest w przypadku tych kobiet co nie przeszkadza jej w wyciąganiu wniosków.
  • Odpowiedz
@agataen: Ale nie usprawiedliwiajmy nieszanowania, dobrze? Nawet jak ci faceci nie są aniołami to mimo wszystko te teksty tych kobiet są karygodne.

Dla mnie opka ma duże kompleksy bo często wstawia zdjęcia dla plusikow stulejarzy i wyglasza tezy pisane pod plusy i te plusy chyba ją dowartosciowują, ale to mój jednostronny pogląd i nie wiem czy jest właściwy więc nie wygłaszam go publicznie.

Serio? Będę musiał ją sprawdzić, być może
  • Odpowiedz
@Martuchna69: zabawki itd. - to niestety tak nie działa. Człowiek sięga po zabawki bo jest napalony, a nie odwrotnie. Jak nic go nie rusza to na takie zabawki reaguje jak na samochód czy skarpetkę - tzn. brak reakcji neuronalnej. ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak byłam młoda to też miałam libido nawet w trakcie brania tabletek, również bardzo duże. Niestety starość nie radość. Nic nie trwa wiecznie.
  • Odpowiedz
@kamisoregano69: Generalnie chodzi o to, że w związku są dwie strony i jeżeli jedna jest zaniedbywana to wtedy nie możemy mówic o zdrowej, partnerskiej relacji. Sztuka dogadania się to też czasem sztuka kompromisów. Sytuacja, w której kobieta mówi "nie chce mi sie ruchać i #!$%@?, tak mi nawet lepiej, w dupie mam potrzeby mojego faceta, wręcz będę to wykorzystywała by go udupić hihi" - jest sytuacją patologiczną. Wiadomo, teraz pisze
  • Odpowiedz
@Martuchna69: Ja sobie poradziłem tak że się nie ożeniłem, no i racze nigdy tego nie zrobię. U mojego przyjaciela 28 letniego kartą przetargową jest obcowanie seksualne z małżonką by wywrzeć na nim presję lub po prostu coś za coś przehandlować. Większość kobiet tak niestety myśli (z tych co poznałem).
  • Odpowiedz