Wpis z mikrobloga

Nie no muszę się tym z wami podzielić. Ze względu na to że jestem mamą to należę sobie do takiej jednej grupy na FB dla #madki właśnie. Raczej doradzają modowo ale inne tematy też czasem poruszaja. Kilka dni temu jedna z mamusiek poruszyła temat libido. Nagle poleciały same komentarze typu "dla mnie s--s mógłby nie istnieć,moje libido jest poniżej zera,ja z moim STARYM śpię raz na półtora miesiąca,ja to jestem mstliwa i tylko czekam żeby za kare mu nie dać". To jest autentyk.. wyobraźcie sobie że jedna jedyna mamuśka napisała że ona to by mogła dzień i noc zawsze jest zwarta i gotowa ale jej mąż twierdzi że ona go kiedyś "zajedzie". Do sedna. Ja rozumiem że majac rodzinę,pracę,nadmiar obowiązków i kłopotów człowiek poprostu czasem pada na ryj i najzwyczajniej w świecie chce zasnąć i odpocząć ale to co w 99% pisały te mamuśki poprostu wywaliło mnie z laci. Jak można być taka egoistka? Na pewno część z ich mężów może już się z tym pogodziło ale napewno jest część która radzi sobie w inny sposób. No i właśnie potem jak to wyjdzie ona wtedy wyje "o Boże co za gnój zdradził mnie blablabla." Potem rozwody i tak to się kreci. Żal mi tych mężów i jeśli są tu tacy to naprawdę z całego serca wspolczuje. Nigdy nie zrozumiem takich kobiet. #gownowpis #gorzkiezale #dziendobry #zwiazki #malzenstwo #s--s
  • 224
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ee tam, nie jest aż tak wazny. Studiowałam pedagogike i sami wykładowcy to mowili. Rola matki jest dużo większa.

Teraz jest moda na docenianie tatusiów, tacierzynski itd.

Kiedyś kobieta wychowywała, facet tylko zarabiał kasę i nie było problemu:)))

@crazykokos: jestes trollem albo twoi wykladowcy to debile. Doucz sie lepiej albo przestan przegladac wykop, bo przedawkowalas.
https://old.reddit.com/r/science/comments/chjvt1/a_ucla_study_found_that_in_cultures_where_fathers/
https://old.reddit.com/r/science/comments/avmh4x/people_who_had_loving_parents_in_childhood_have/
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@notoelo: uff, już się bałam, że będę musiała sama komentować. Najbardziej na świecie wkurza mnie zjawisko wywyzszania się kobiet, jakie tu prezentuje koleżanka Marta. Fe. Brzydko.

• Odpowiedz
@Thachi: wiem. Problem w tym, ze pozniej takie osoby sa magistrami od wychowania, ktore zamiast podejscia naukowego preferuja dowody anegdotyczne. Wszystko oparte o doswiadczenia z łobuzami, co kochaja mocniej. A pozniej ekstrpoluja to na wszystkich mezyczyzn. Zreszta jak widac w tym wpisie zbieraja wlasne zniwo i popadaja we frustracje i manipulacje.
  • Odpowiedz
@Thachi: dlatego na wykopie mozna siedziec do 30minut dziennie. Pozniej czlowiek przestaje doswiadczac i tworzy alter ego w internecie, ktore powoli przejmuje kontrole. Niestety, jak pokazaly badania zbior informacji, a zwlaszcza taki jak na wykopie, jest bardzo uzalezniajacy. Co ciekawe, kiedy czlowiek zaczyna uczyc sie schematow i algorytmow tych wiadomosci bardzo latwo mu przychodzi wyjscie z uzaleznienia psychicznego.
https://www.reddit.com/r/science/comments/bdtb0j/new_study_finds_simple_way_to_inoculate_teens/
  • Odpowiedz
@notoelo: ale p------o tutaj robiszXD

KAŻDY CZŁOWIEK ma popęd, więc jeżeli go nie ma to jest to patologia.
Tak tak patologia. Bo nie ma czegos takiego jak chorobyXD

Ja z okazji soboty życzę ci więcej empatii do ludzi, może wtedy przestaniesz być... sobą. Z wielką przykrością przeczytałam komentarze o twojej siostrze i tym bardziej doceniam moją własną, że nie jest taką
  • Odpowiedz
@Thachi: swiat jest coraz lepszy, tylko ze jest bardziej "ztelewizowany" wiec w 1960 docieralo do ciebie 10 informacji ze 100 zabojstw z kraju a teraz 1000 informacji o 10 zabojstwach. Dla zdrowia psychicznego najlepsze sa medytacja i przebywanie w terenie z zielenia (z zalesieniem co najmniej 30%!) - jedyne potwierdzone naukowo czynniki szczescia.
  • Odpowiedz
@Thachi: statystycznie rzecz biorac jest duzo mnie zla. Telewizja sprawia, ze czujesz sie zupelnie przeciwnie. Najwazniejsze to robic swoje, bo nikt nie jest supermenem. Reszta przemyslen o zlych rzeczach przeszkadza tylko w zdrowym snie. Tak samo jak tablica "sukcesow" zwana fejsbukiem jest najwazniejszym potwierdzonym czynnikiem depresji. Porownujac sie do swojego wymarzonego idealu, nie zauwazajac, ze nie ma to zadnego znaczenia - nawet jesli dotad szlo jak po gruzie. Zawsze mozna
  • Odpowiedz
@Thachi: podobnie rozprzestrzenia sie dobro. Ja pisalem czysto faktycznie - zobacz sobie rozne statystki morderstw, gwaltow itp w przeliczeniu na liczbe mieszkancow - ludzie wbrew pozorom sa dobrzy. Trzeba tylko troszke im pomoc.
  • Odpowiedz
@Thachi: doswiadczenia w izolowanych srodowiskach to potwierdzaja. Ale statystyki spoleczne ostatniego wieku czy polwiecza pokazuja, ze przy przyjeciu pewnych ogolnie akceptowalnych zasad moralnych zmieniamy sie na dobre.
  • Odpowiedz
@Thachi: ekhm ja nie wyrazalem zdania tylko wypisywalem ogolnodostepne statystyki. Oczywiscie, ze potrzeba nam bata nad glowa zebysmy sie zachowywali jak na ludzi przystalo, ale to nadal tak jak pisalem jest po prostu faktem.
  • Odpowiedz