Wpis z mikrobloga

• 169
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 92
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Garztam: No Ok tylko że większość tych uśmiechów jest nieszczera.
Ja lubię proste zasady. Lubię Cię to się uśmiecham
Po co mam się uśmiechać do wroga?
A później wbijać nóż w plecy?
Większość ludzi tam jest dwulicowa
  • Odpowiedz
@Paula_pi: by to zauważyć to potrzeba roku-dwóch. Dajmy mu czas ;)

@garztam - i wszyscy na powitanie z troską w głosie i uśmiechem na ustach pytają jak się dzisiaj czujesz - normalnie paradise ;)
  • Odpowiedz
  • 39
@Paula_pi i co wszyscy ludzie na ulicy to twoi wrogowie ? , poza tym mam wiele zdarzeń że kompletnie nieznani ludzie ci pomogą ostatnio kumplowi padl akumulator i musiał kawałek iść do sklepu na pytanie jak daleko ma vana , gość bierze firmowe auto i mówi że go zawiezie a przecież wcale nie musi .
  • Odpowiedz
@Garztam: w UK to nawet radiowóz ci mignie światłami żebyś przeszedł przed nimi przez przejście... na twoim czerwonym, xD Bo hej, im się nie śpieszy, po co ty masz klikać przycisk i czekać na zielone, ruch zatrzymywać - lepiej na chillu zachować płynność ruchu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Garztam: właśnie dlatego jak bywam w Polsce to uderza mnie to powszechne malkontectwo i zawiść plus często brak manier.
Co najgorsze to się udziela.

@Paula_pi: ale jak znak czy kasjerka ma być dla ciebie dwulicowa a potem wbijać ci nóż w plecy, nie wiem, uśmiecha się a potem nie daje naklejek z promocji?
  • Odpowiedz
@Paula_pi: Mieszkam w UKeju juz ponad 4 lata, pracuje/widuje sie z Anglikami codziennie, nawiazalem troche przyjazni i jeszcze nigdy nie doswiadczylem tej slynnej "brytyjskiej dwulicowosci". Mozesz rozwinac, jakie to sytuacje cie spotkaly?
  • Odpowiedz
@Alexy: skarżenie, podkładanie świni w pracy. Jakieś głupie docinki, że jestem Polką oczywiście za plecami.
Podrzucanie mi smieci przez ten wlot na listy albo artykuły o złych Polakach wyciętych z gazety.
No i słynne: jesteś w Anglii mow po angielsku.
  • Odpowiedz