Pamiętajcie! Jeżeli umawiacie się do specjalisty chirurga na NFZ telefonicznie to niekoniecznie zostaniecie przyjęci osobiście XD
We wtorek umówiłem się telefonicznie na ściągnięcie kilku szwów: termin: na czwartek - dzisiaj. Miła Pani powiedziała mi przez telefon, aby udać się rano do rejestracji ze skierowaniem i "gdzieś mnie wciśnie", bo terminy na październik, a ja mam 7 dni na ściągniecie szwów.
Podchodzę dzisiaj do okienka - niestety, nie ma miejsc XD tadam!
Jedno mówili przez telefon drugie osobiście - proszę dzwonić na infolinie i umówić się gdzie indziej.
...ale wiecie co?
Poszedłem do weterynarza z moim psiakiem, bo potrzebował akurat dzisiaj kolejnej dawki antybiotyku. No to w sumie spytam weterynarza czy mi ściągnie te szwy.
Ściągnął XD
Także w sumie to #wygryw bo nie musiałem się tułać po lekarzach i mam spokój :D
@Pan_Mysz: Nawet sam mógłby je sobie ściągnąć na upartego (ale wiadomo lepiej u jakiegokolwiek lekarza) i nie wiem po co go chcieli umawiać w tym celu do specjalisty. Tak się marnuje hajs i czas na NFZ a potem wychodzi, że terminy na 2023. Ciekawe ile osób tam było też tylko na zdjęcie szwów...
@Pan_Mysz: chyba każdy @wuju84: takie mają zalecenia, po prostu kontrola w razie jakby wdało się jakieś zakażenie albo coś @Koloses: no dokładnie tak, czas, pieniądze i nerwy. najlepsze, że na skierowaniu mam napisane - pilne
@Manekk: ostre, wąskie nożyczki, pęseta, octinasept i sam ściągniesz jeżeli masz w dostępnym dla siebie miejscu. Przecinasz z jednej strony, pod węzłem (koniecznie z jednej, bo może być lipa z wyjęciem) za drugą stronę ciągniesz zdecydowanie i szybko. Dezynfekujesz (tylko nie spirytusem ani wodą utlenioną), można na dzień założyć jeszcze opatrunek.
@DulGukat: @Koloses: @Pan_Mysz: nie no jasne, najlepiej płacić grzecznie podatki, ale jak raz czy dwa w życiu potrzebujesz skorzystać to "pęseta, octanisept" i jedziemy xD #!$%@?.jpg
I skończcie płakać nad zapychaniem kolejek, bo dla takiego lekarza zdjęcie szwów to jest może 2min roboty
I skończcie płakać nad zapychaniem kolejek, bo dla takiego lekarza zdjęcie szwów to jest może 2min roboty
@powaznyczlowiek: I pół godziny #!$%@? na rejestracji pacjenta na 2 min a u niektórych lekarzy godzina i przez takie zdjęcie szwów, bo Ty musisz mieć koniecznie przez pana chirurga zdjęte, gdy nawet lekarz rodzinny ma do tego kwalifikacje. Z przeziębieniem też termin do laryngologa od razu zajmujesz mam rozumieć?
@gardan: czemu miałoby nie być sterylne? Z resztą jak sam sobie ściągasz to z pewnością spełniasz wymagania sterylności xD Nożyczki i penseta świeżo wyjęte z autoklawu itd (✌゚∀゚)☞
I pół godziny #!$%@? na rejestracji pacjenta na 2 min a u niektórych lekarzy godzina i przez takie zdjęcie szwów, bo Ty musisz mieć koniecznie przez pana chirurga zdjęte, gdy nawet lekarz rodzinny ma do tego kwalifikacje.
@Koloses: ale to już jest kwestia organizacji samej placówki - taki lekarz mógłby mieć dwa dyżury w tygodniu po 30min i "zapraszam wszystkich ze szwami do ściągnięcia" bez rejestracji
We wtorek umówiłem się telefonicznie na ściągnięcie kilku szwów: termin: na czwartek - dzisiaj. Miła Pani powiedziała mi przez telefon, aby udać się rano do rejestracji ze skierowaniem i "gdzieś mnie wciśnie", bo terminy na październik, a ja mam 7 dni na ściągniecie szwów.
Podchodzę dzisiaj do okienka - niestety, nie ma miejsc XD tadam!
Jedno mówili przez telefon drugie osobiście - proszę dzwonić na infolinie i umówić się gdzie indziej.
...ale wiecie co?
Poszedłem do weterynarza z moim psiakiem, bo potrzebował akurat dzisiaj kolejnej dawki antybiotyku. No to w sumie spytam weterynarza czy mi ściągnie te szwy.
Ściągnął XD
Także w sumie to #wygryw bo nie musiałem się tułać po lekarzach i mam spokój :D
Vet>NFZ
#nfz #medycyna #lekarz #weterynarz #sluzbazdrowia #krakow
Przecinasz z jednej strony, pod węzłem (koniecznie z jednej, bo może być lipa z wyjęciem) za drugą stronę ciągniesz zdecydowanie i szybko. Dezynfekujesz (tylko nie spirytusem ani wodą utlenioną), można na dzień założyć jeszcze opatrunek.
Komentarz usunięty przez autora
@powaznyczlowiek: I pół godziny #!$%@? na rejestracji pacjenta na 2 min a u niektórych lekarzy godzina i przez takie zdjęcie szwów, bo Ty musisz mieć koniecznie przez pana chirurga zdjęte, gdy nawet lekarz rodzinny ma do tego kwalifikacje. Z przeziębieniem też termin do laryngologa od razu zajmujesz mam rozumieć?
Z resztą jak sam sobie ściągasz to z pewnością spełniasz wymagania sterylności xD Nożyczki i penseta świeżo wyjęte z autoklawu itd
(✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Koloses: ale to już jest kwestia organizacji samej placówki - taki lekarz mógłby mieć dwa dyżury w tygodniu po 30min i "zapraszam wszystkich ze szwami do ściągnięcia" bez rejestracji