Wpis z mikrobloga

Pamiętajcie! Jeżeli umawiacie się do specjalisty chirurga na NFZ telefonicznie to niekoniecznie zostaniecie przyjęci osobiście XD

We wtorek umówiłem się telefonicznie na ściągnięcie kilku szwów: termin: na czwartek - dzisiaj. Miła Pani powiedziała mi przez telefon, aby udać się rano do rejestracji ze skierowaniem i "gdzieś mnie wciśnie", bo terminy na październik, a ja mam 7 dni na ściągniecie szwów.

Podchodzę dzisiaj do okienka - niestety, nie ma miejsc XD tadam!

Jedno mówili przez telefon drugie osobiście - proszę dzwonić na infolinie i umówić się gdzie indziej.

...ale wiecie co?

Poszedłem do weterynarza z moim psiakiem, bo potrzebował akurat dzisiaj kolejnej dawki antybiotyku. No to w sumie spytam weterynarza czy mi ściągnie te szwy.

Ściągnął XD

Także w sumie to #wygryw bo nie musiałem się tułać po lekarzach i mam spokój :D

Vet>NFZ

#nfz #medycyna #lekarz #weterynarz #sluzbazdrowia #krakow
  • 95
@Wjolka: najpierw musiałbym się dodzwonić i znaleźć konkretnego lekarza, który akurat dzisiaj przyjmuje, nie dodzwoniłem się, więc poszedłem do weta, bo mam i blisko i musiałem, bo piesek potrzebował kolejnego zastrzyku, przy okazji załatwiając swoją sprawę, którą zapewne załatwiłbym dzisiaj, zapewne u lekarza POZ, zapewne nie wiadomo w jakim obszarze miasta i zapewne nie wiadomo o której godzinie, a tak na pewno załatwiłem to w kilkanaście minut, choć "na dziko" i
@Manekk Lekarz poz to lekarz, ktorego wybierasz. Jesli nie masz zadnego lekarza, to zglaszasz sie do najblizszej przychodni, wypelniasz formularz (5 min) i zostajesz przyjęty.

Ludzie sami sobie tworzą problemy przez niewiedzę tam gdzie ich nie ma.
@Manekk: W mojej miejscowości jest ciekawa praktyka w jednej przychodni. Chcesz przyjść do lekarza we wtorek, więc mozesz się zarejestrować powiedzmy w piątek. Git, normalne. Ale. Musisz przyjść skoro świt po numerek, bo jeśli przyjdziesz, zarejestrowany, zbyt późno, ludzie stojący w okienku będą przed Tobą. Ba, może nawet zabraknąć miejsca dla Ciebie, bo nie odebrałeś numerka. Po cholerę ta wcześniejsza rejestracja, nie wiem.