Wpis z mikrobloga

Straciłem prawko na 3 miesiące. K---a nie grzejcie powyżej tych 50 jeszcze nawet w nocy, jak wracacie do domu po długich godzinach w pracy, jak jesteście zmęczeni i jak cokolwiek. Nie warto. To uczucie jak usłyszałem że przekroczyłem 52 był jak strzał w pysk. I nie mam nic im do zarzucenia bo po prostu wiem że gnałem. Nie warto być minutę wcześniej w domu, szczególnie jak twoja praca wymaga żebyś czasem w tygodniu zrobił 2k km. Ja p------e jestem idiota. #feels #zalesie #prawojazdy #wykopfejs #
Dlaczego tu o tym piszę ? Bo komuś muszę napisać a bliskim poza dziewczyna o idiotyzmie chwalić się nie będę. Kare dostałem już wystarczająca.
  • 152
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Croudflup: Po prosty trzeba mieć pecha. Ja regularnie przekraczam o te 50km/h w mieście. Orientuje się mniej więcej gdzie zazwyczaj stoją. Chociaż w te wakacje (jak i cały czerwiec) nie widziałem patrolu z suszarką w moim mieście, więc mam luz.
  • Odpowiedz
@Agemaker: Nieprzyjęcie mandatu nic by mu nie dało. Podam Ci przykład znajomego 101km/h, odmówił przyjęcia mandatu, prawo jazdy mimo wszystko zatrzymane. Po 3 miesiącach odzyskał prawo jazdy, teraz mija z 6miesięcy a sprawa nieprzyjęcia mandatu nadal w sądzie... Przy tak działających sądach, szybciej mija te 3miesiące, niż sprawa rozwiąże się w sądzie.

Jakby Bareja krecil... Z drugiej strony jak chcesz sprawę zgłosić do sądu to nie jest tak ze nie
  • Odpowiedz
@Croudflup: Też kiedyś straciłem 10 pkt za przekroczenie o 50, tylko ja jechałem ok. 120 km/h na ograniczeniu do 70 km/h na środkowym pasie na kilkukilometrowej prostej trójpasmówce o 3 w nocy, w miejscu gdzie nie ma żywego ducha od 22-6, a nawet w dzień mało kto tam zagląda. Po prostu z dnia na dzień wstawili fotoradar :) to było 10 lat temu.
  • Odpowiedz
@Croudflup: byłam w tym ciemnym miejscu, brak prawka 3 mc.. najlepsza lekcja w życiu jaką dostałam a robię rocznie około 70 tys km:/ Pamiętaj tylko ze nie możesz mimo upłynięcia terminu wsiąść za kierownice jak prawka nie odbierze fizycznie bo w systemie będzie widniało nadal jako zatrzymane uprawnienia.
  • Odpowiedz