Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 435
@malypirat: zawsze interesował mnie temat parafki. Podpisywałem swojego czasu mnóstwo papierów i zawsze pełen podpis. Zawsze mnie bawiło jak widziałem gości w moim wieku '90 here co mają jakieś zmyślne parafki czasem aż zabawne jeśli chodzi o pomysłowość połączenia inicjałów. Co oni to do uja a domu sobie ćwiczyli czy jak? Ktoś coś?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Radus: Mój tata, rocznik '68 jeszcze miał. Prawdopodobnie dzięki temu dzisiaj mam charakter pisma który nawet nie potrzebuje parafki.
  • Odpowiedz
@malypirat: dawno temu w jednej z prac odbierałem masę przesyłek każdego dnia. Moje nazwisko jest dość długie więc zawsze dawałem jakiś losowy bazgroł jako podpis. Nigdy nie miałem z tego żadnych problemów - i tak wszyscy mają na to wylane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@konrad7348988: ja mam parafkę bo mam zajebiście długie imię i nazwisko, więc piszę pierwszą literę imienia razem z nazwiskiem. A że jestem p---------m leniem to i tak to upraszczam, np.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - GBrz(randomowy wzorek)kiewicz.
  • Odpowiedz
@MalaHelenka: no u mnie to już jest odruch, ale im bardziej mi sie spieszy tym bardziej w zasadzie widać tylko inicjały i ostatnią literę nazwiska ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak jest jakis oficjalny dokument np. wniosek o paszport czy cos to podpisuje sie czytelnie
  • Odpowiedz