@malypirat: zawsze interesował mnie temat parafki. Podpisywałem swojego czasu mnóstwo papierów i zawsze pełen podpis. Zawsze mnie bawiło jak widziałem gości w moim wieku '90 here co mają jakieś zmyślne parafki czasem aż zabawne jeśli chodzi o pomysłowość połączenia inicjałów. Co oni to do uja a domu sobie ćwiczyli czy jak? Ktoś coś?
@konrad7348988: ja dokładnie tak zrobiłem, jako dziecko widziałem jak moi rodzice podpisują się parafkami i chciałem być jak dorosły. Ta parafka z dzieciństwa została do teraz.
@malypirat: dawno temu w jednej z prac odbierałem masę przesyłek każdego dnia. Moje nazwisko jest dość długie więc zawsze dawałem jakiś losowy bazgroł jako podpis. Nigdy nie miałem z tego żadnych problemów - i tak wszyscy mają na to wylane ( ͡°͜ʖ͡°)
@konrad7348988: ja mam parafkę bo mam zajebiście długie imię i nazwisko, więc piszę pierwszą literę imienia razem z nazwiskiem. A że jestem p---------m leniem to i tak to upraszczam, np. Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - GBrz(randomowy wzorek)kiewicz.
@MalaHelenka: no u mnie to już jest odruch, ale im bardziej mi sie spieszy tym bardziej w zasadzie widać tylko inicjały i ostatnią literę nazwiska ( ͡°͜ʖ͡°) A jak jest jakis oficjalny dokument np. wniosek o paszport czy cos to podpisuje sie czytelnie
@djtartini1: szkoda że teraz od tego odeszli ( ͡°ʖ̯͡°) od jakiegoś czasu właśnie myślę by poćwiczyć nad podpisem bo w pracy niestety mój później zostaje w dokumentach i wygląda średnio.
@MalaHelenka: mi chodzi o to że czytelnie w sensie po prostu pisze imie i nazwisko tak jakbym pisala np. ogórki kiszone, bez zbednych ozdobnikow, po prostu normalna czcionka jaka pisze (jak juz cos pisze xD)
źródło: comment_tcb7pJEiX14SOSaMYSX5W2aZlmS50WZ2.jpg
Pobierzźródło: comment_wi7sWidfL57KAEME5H9cHltsspbmhmk2.jpg
Pobierzźródło: comment_8SxKOylh4gv3YjCAaxQCFGDOBQmSi6I5.jpg
PobierzGrzegorz Brzęczyszczykiewicz - GBrz(randomowy wzorek)kiewicz.
Komentarz usunięty przez autora
A jak jest jakis oficjalny dokument np. wniosek o paszport czy cos to podpisuje sie czytelnie
@konrad7348988: tak. dokładnie tak to wygląda. ja ćwiczyłem dx