Wpis z mikrobloga

Tworzę narzędzie #php które generuje faktury .pdf. Mam wybraną i spersonalizowaną bibliotekę która przerabia mój szablon html na pedeefa. Zależnie od ilości danych pdf może mieć kilka stron.

Problem polega na tym, że muszę dodać w dolnym rogu numer strony i ilość stron. Biblioteka mi tego uniemożliwia. Próbowałem rozwiązać to przy użyciu css, jednak kompletnie nie mogę osiągnąć oczekiwanego efektu. Javascripta nie mogę użyć, bo bliblio nie obsługuje.
Jedyne rozwiązanie jakie widzę to dodanie numerów stron na gotowy plik. Muszę wykorzystać do tego php, polecicie jakąś sensowną bibliotekę do tego? Chyba że ktoś ma lepszy pomysł?

#programowanie #webdev
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jurix: obadaj czy jest custom footer w tej bibliotece i tam dla każdej strony dodawaj numer. Integrowałem kilka bibliotek i zawsze się dało robić numerowanie i inne bajery.

• Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Jurix: tak jak mireczek mówi, mPDF. Jest tego kilka wersji, przeczytaj w changelogu co i w jakiej wersji do tego musisz mieć, bodajże od 7 wersji potrzeba fpdf2, od 6 wersji inaczej też się parametry podaje.
  • Odpowiedz