Wpis z mikrobloga

@duncanidaho2:

Bo znam osobiście użytkownika @SamChilders xDDD

ale ja Ciebie nie znam, nie podpisujesz się imieniem i nazwiskiem, nie stoi za Tobą autorytet, jakiejś redakcji, albo warsztat dziennikarski jak za Sekielskim czy Gadowskim, dlaczego mam brać Twoje słowa za dobrą monetę. To co się dzieje pod tym tematem to autentyczny rak internetu w formie skondensowanej. Sformułowania w rodzaju (dwóch różnych użytkownik), "Ja nigdy nie kłamię","Zawsze płacę w terminie swoje
  • Odpowiedz
@WydajnaJednostkaIndywidualna: Nie nie jestem oszustem za to ty tak mnie określając jesteś kłamcą. I przemyśl te moje słowa 100 razy to może dostrzeżesz jakim rakiem i nieszczęściem jest anonimowość w internecie.
Pokazałem tylko jak sprawę należy po męsku rozwiązać, po takim "załatwieniu" sprawy, ja bym tak zrobił, bo nie ma pola do negocjacji. Tego nie da się odkręcić.
  • Odpowiedz
to nie jest to tego kalibru zarzut, żeby niszczyć człowieka

@qwertydrone: Jeśli już to nie człowieka a działalność. I nie niszczymy a ostrzegamy innych przed kontrahentem, który robi bardzo nieładne rzeczy. Bo osobiście uważam że warto ostrzegać przed takimi firmami. Natomiast możesz sam napisać do tego fotoziutka (czy też do samego siebie xDDD), że jeśli potrzebuje moich danych do złożenia wniosku do sądu to bardzo chętnie je udostępnię.

ale ja ciebie
d.....2 - > to nie jest to tego kalibru zarzut, żeby niszczyć człowieka

@qwertydro...

źródło: comment_Hd7W38CVmabQRnd60GKionWyJ7XqWAiT.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@WydajnaJednostkaIndywidualna: Nie chodzi o to żeby się z kimś zgadzać. Zastanów się jak byś się zachował wobec takiej nagonki. Jeżeli ktoś odwala taki numer, to wszelkie środki są dozwolone przed sądem. To co się dzieje w tym temacie jest nieadekwatne do tego co zrobił ten człowiek. W momencie w którym nastąpiło coś takiego należy rozważyć wszelkie warianty obrony.
  • Odpowiedz
@duncanidaho2:

Jeśli już to nie człowieka a działalność. I nie niszczymy a ostrzegamy innych przed kontrahentem, który robi bardzo nieładne rzeczy.

To co robią wykopki jest rzeczą skandaliczną, dajecie sobie prawo do osądzania innych ludzi, ani nie stoi za wami autorytet redakcji, ani nie macie warsztatu redakcyjnego, nie podpisujecie się imieniem i nazwiskiem i niszczycie hobbystycznie ludzi. Dla mnie to jest rak.
  • Odpowiedz
@qwertydrone: @WydajnaJednostkaIndywidualna: Dobrze to jeszcze raz, dlaczego JA przyłączyłem się do tego niby linczu. Znam mirka, wiem że to nie jest agencja PR. Mimo że to nie jest mój przyjaciel albo nawet kolega, to mu wierzę, tym bardziej że co wrzuca wygląda wiarygodnie.

Fotograf zamiast szybko rozwiązać sytuację: wyjaśnić, napisać jak to wygląda w rzeczywistości, to kasuje komentarze na FB. Potem nadal nic nie wyjaśnia tylko kasuje całą
  • Odpowiedz
Potem zamiast coś sprostować to rejestruje się na wykopie i zaczyna udawać kancelarię prawną i straszy mirków pozwami. Jak mirki wyśmiewają tą próbę to kasuje konto. Nadal nawet nie próbuje czegoś publicznie wyjaśnić. Dlatego właśnie uważam że jest tak jak piszę klient (albo rzeczywistość jest bardzo zbliżona do tego co twierdzi klient), i klient został przez firmę "Barwa Studio Tomasz Kowal" oszukany.

@duncanidaho2: Spoko, z Tobą nadal też się zgadzam
  • Odpowiedz
@WydajnaJednostkaIndywidualna: W sprawie tego salonu to tak, jak ktoś wrzucił tam negatywną opinię to jest kretynem. Ja odnoszę się tylko do tego że @qwertydrone utrzymuje że to co wykop robi wobec BIEDNEGO PRZEDSIĘBIORCY jest złe. Bo przecież to normalne że wolał polecieć sobie na ciepłą wyspę niż wykonać zlecenie, którego się podjął.
No bo przecież kogo obchodzi umowa, kogo obchodzi że zostawił ludzi na lodzi, kogo obchodzi że wplątywanie
d.....2 - @WydajnaJednostkaIndywidualna: W sprawie tego salonu to tak, jak ktoś wrzuc...

źródło: comment_j717ojjG8EJi305OzHgwgW3n26eEKnZl.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@qwertydrone: informuje cie drogi uzytkowniku, iz skopiowalem wszystkie twoje wpisy zwiazane ze znaleziskiem dotyczacym oszustwa, ktotego dopuscil sie wspominany w nim fotograf.

W dniu jutrzejszym wszelkie materialy zostana przeslane do prokuratury rejonowej w zwiazku z podejrzeniem popelnienia przestepstwa z art. 255 kk
§ 3. Kto publicznie pochwala popełnienie przestępstwa,
podlega grzywnie do 180 stawek dziennych, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz
@wortor: Widzisz szafujesz na lewo i prawo KK, a sam piszesz co Ci ślina na język przyniesie. Jest taka przypowieść o Chrystusie i grzesznicy, chyba ją znasz, ten kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem. Następnym razem zastanów się co piszesz. Ja ani razu nie oceniłem zachowania tego fotografa, za to skupiłem się na tym co wyprawia wykop i tacy jak Ty. Tępo niszcząc ludzi, dając sobie prawo do
  • Odpowiedz
@qwertydrone: kradzież 2000zł to absolutnie nie "znikoma szkodliwość" a przestępstwo z art. 278 kk § 1. Kto zabiera w celu przywłaszczenia cudzą rzecz ruchomą, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Ponadto Twoja wypowiedź z przed 5 godzin o treści " mówimy o 2000 PLN, sorry, że ukazuje czy rzeczywistość, ale takie coś ma 100% procent polskich przedsiębiorców na sumieniu. " kwalifikuje się pod art. 212 kk
  • Odpowiedz