Wpis z mikrobloga

Nie 2,5 miesiąca to bardzo dużo czasu na zorganizowanie sesji zdjęciowej

@qwertydrone: Przede wszystkim widać że uja wiesz. Nie sesja zdjęciowa tylko reportaż ślubny, różnica ogromna. Ogarnięci fotografowie mają w umowie zapis że przy zerwaniu umowy przez klienta tak krótko przed terminem imprezy cała suma zadatku przepada na rzecz fotografa.

Czy firmy energetyczne mają prawo do upublicznienia Twoich danych i długów publicznie bo zalegasz 1 miesiąc za prąd

zabrania się
  • Odpowiedz
@duncanidaho2: Nie wszystko co dozwolone jest moralne, Pan Tomasz występuje pod imieniem i nazwiskiem jako firma, wasze działania i wpisy są niemoralne. Zastanów się dłużej czy nigdy z niczym nie zalegałeś i wtedy jak sobie przypomnisz, opluj siebie w lustrze, z taką samą tępą furią jak tego fotografa i opublikuj swoje imię i nazwisko na wykopie - "moralisto".
  • Odpowiedz
wasze działania i wpisy są niemoralne

@qwertydrone: Na pewno bardziej niż to co robi ten człowiek. Tym bardziej że to co ja robię jest zgodne z prawem a to co robi ten człowiek nie jest.

Zastanów się dłużej czy nigdy z niczym nie zalegałeś i wtedy jak sobie przypomnisz, opluj siebie w lustrze, z taką samą tępą furią jak tego fotografa.

@qwertydrone: NIGDY w swoim dorosłym życiu, nie
  • Odpowiedz
@duncanidaho2: Pogdybam dalej:
skąd wiesz że w umowie nie ma klauzuli o bezzwrotnej zaliczce i łatwym dla fotografa odstąpieniu od umowy.
Druga możliwość: jeżeli odda kasę to będzie jedynie nieterminowy i tyle, a wasze pomyje zostaną w internetach na zawsze. Mam nadziej fotograf weźmie dobrego prawnika.
  • Odpowiedz
@powsinogaszszlaja:

nie była faktura tylko zaliczka gwoli sprostowania.

skąd to wiesz? Może w takim razie nie było żadnej zaliczki. Jeżeli pieniądze były do łapy to ten kto tak oczernia tego fotografa jest w trudnej prawnej sytuacji, bo będzie słowo przeciwko słowu. A to co stało się na wykopie może być kosztowne dla wykop i tej osoby która to udostępniła.
  • Odpowiedz
skąd wiesz że w umowie nie ma klauzuli o bezzwrotnej zaliczce

@qwertydrone: Op w swoim znalezisku tak napisał i przysługuje jej zwrot, w przypadku zadatku powinien zwrócić dwukrotność.

skąd wiesz że w umowie nie ma klauzuli o bezzwrotnej zaliczce - twój
  • Odpowiedz
Druga możliwość: jeżeli odda kasę to będzie jedynie nieterminowy i tyle

@qwertydrone: Póki nie oddał to możemy mówić o wyłudzeniu. Zresztą, nawet jak zwróci pod presją społeczną to będziemy mogli mówić o próbie wyłudzenia.

Mam nadziej fotograf weźmie dobrego
  • Odpowiedz
NIGDY w swoim dorosłym życiu, nie dopuściłem się sytuacji że wyłudziłem od kogoś pieniądze.

myślę że kłamiesz i co mi zrobisz?

@qwertydrone: Ja złożę powiadomienie o popełnieniu przestępstwa na ten przykład z art. 304 § 1 Kodeksu postępowania karnego
  • Odpowiedz
@qwertydrone: Umowa ustna w świetle prawa ma dokładnie taką samą moc jak umowa spisana na papierze.

Zaliczka mogła być do ręki i bez papierów. Po takim załatwieniu sprawy ja bym szedł w zaparte, że zaliczki nie dostałem i do sądu o zniesławienie i myślę że fotograf zrobi to właśnie tak.

@qwertydrone: Czy Ty właśnie mówisz że dopuściłbyś się oszustwa? I to mówi osoba, która pouczała mnie w kwestii
  • Odpowiedz
@duncanidaho2:

Czy Ty właśnie mówisz że dopuściłbyś się oszustwa? I to mówi osoba, która pouczała mnie w kwestii MORALNOŚCI podkreślam MORALNOŚCI. xDDDDDDD Ale z ciebie dzban! xDDDDDD

ja bym po takim załatwieniu sprawy postąpił.
  • Odpowiedz
ja bym po takim załatwieniu sprawy postąpił.

@qwertydrone: Jakim załatwieniu sprawy? Po tym jak gość wziął kasę, wypiął się na zleceniodawce, nie chciał oddać zaliczki i przestał odbierać telefony? O tam załatwieniu sprawy mówisz? XDDDD

przy świadkach, a świadkiem nie może być rodzina. Sprawa
  • Odpowiedz
@duncanidaho2:

Jakim załatwieniu sprawy?

Po nagłośnieniu na wykopie, szkalowaniu imienia, jeździe po bandzie przez wykop. Prawo prasowe, obowiązuje też wykop, rzetelność informacji w takich sprawach jest najważniejsza, a nie publikowanie jakiegoś anonimowego wpisu na FB, i człowiek jest niszczony. Jeszcze w czasach fake newsów i ludzi którzy zawodowo się tym zajmują i są aktywni na FB i wykopie, skąd wiesz że to nie jest jakiś czarny PR. A nawet jeżeli
  • Odpowiedz