Aktywne Wpisy

#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- kierownik budowy-
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- kierownik budowy-

Szeretlek +178
Chciałem się tylko pochwalić szafką z miejscem na drukarkę mojego pomysłu bo mi się podoba. Może komuś innemu także. Drukarka używana sporadycznie raz na tydzień. Wkurzało mnie że jest tak na widoku i że przez większą część tygodnia się kurzy. Pod nią miejsce na trzy zestawy kartek a4. Reszta to normalne szuflady. Bałagan dookoła bo jeszcze szuflady niezagospodarowane.
#chwalesie
#meble
#chwalesie
#meble
źródło: temp_file6099340699821887373
Pobierz

Patrzcie na to ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_VXGJAvUIfnP5DLW7jS3gUcQBgUe9CnNk.jpg
Pobierz@qwertydrone: Przede wszystkim widać że uja wiesz. Nie sesja zdjęciowa tylko reportaż ślubny, różnica ogromna. Ogarnięci fotografowie mają w umowie zapis że przy zerwaniu umowy przez klienta tak krótko przed terminem imprezy cała suma zadatku przepada na rzecz fotografa.
@qwertydrone: Na pewno bardziej niż to co robi ten człowiek. Tym bardziej że to co ja robię jest zgodne z prawem a to co robi ten człowiek nie jest.
@qwertydrone: NIGDY w swoim dorosłym życiu, nie
@qwertydrone: To nie była faktura tylko zaliczka gwoli sprostowania.
skąd wiesz że w umowie nie ma klauzuli o bezzwrotnej zaliczce i łatwym dla fotografa odstąpieniu od umowy.
Druga możliwość: jeżeli odda kasę to będzie jedynie nieterminowy i tyle, a wasze pomyje zostaną w internetach na zawsze. Mam nadziej fotograf weźmie dobrego prawnika.
skąd to wiesz? Może w takim razie nie było żadnej zaliczki. Jeżeli pieniądze były do łapy to ten kto tak oczernia tego fotografa jest w trudnej prawnej sytuacji, bo będzie słowo przeciwko słowu. A to co stało się na wykopie może być kosztowne dla wykop i tej osoby która to udostępniła.
@qwertydrone: Op w swoim znalezisku tak napisał i przysługuje jej zwrot, w przypadku zadatku powinien zwrócić dwukrotność.
Komentarz usunięty przez autora
@qwertydrone: Póki nie oddał to możemy mówić o wyłudzeniu. Zresztą, nawet jak zwróci pod presją społeczną to będziemy mogli mówić o próbie wyłudzenia.
@qwertydrone: Ja złożę powiadomienie o popełnieniu przestępstwa na ten przykład z art. 304 § 1 Kodeksu postępowania karnego
@qwertydrone: Piękny tekst.( ͡° ͜ʖ ͡°) Zapraszamy.( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_4ix5S9pThks3zdQYp152W3l2hluAp4OX.jpg
Pobierz@qwertydrone: Czy Ty właśnie mówisz że dopuściłbyś się oszustwa? I to mówi osoba, która pouczała mnie w kwestii
ja bym po takim załatwieniu sprawy postąpił.
@duncanidaho2: przy świadkach, a świadkiem nie może być rodzina. Sprawa załatwiona.
@qwertydrone: Jakim załatwieniu sprawy? Po tym jak gość wziął kasę, wypiął się na zleceniodawce, nie chciał oddać zaliczki i przestał odbierać telefony? O tam załatwieniu sprawy mówisz? XDDDD
Po nagłośnieniu na wykopie, szkalowaniu imienia, jeździe po bandzie przez wykop. Prawo prasowe, obowiązuje też wykop, rzetelność informacji w takich sprawach jest najważniejsza, a nie publikowanie jakiegoś anonimowego wpisu na FB, i człowiek jest niszczony. Jeszcze w czasach fake newsów i ludzi którzy zawodowo się tym zajmują i są aktywni na FB i wykopie, skąd wiesz że to nie jest jakiś czarny PR. A nawet jeżeli