Wpis z mikrobloga

Cześć!

Chciałem się z wami podzielić moim małym eksperymentem. Postanowiłem schudnąć!

Okej, nie jest to nic nadzwyczajnego, ale obczajcie. Stawiam na to, że odchudzanie dzieje się przede wszystkim w mózgu i testuję na sobie różne psychotechniki, które pomogą mi zrzucić 10kg w 6 tygodni.

Wychodzę z założenia, że właściwie każda dieta opiera się na tym samym - ma prowadzić do deficytu kalorycznego. Każdy wie co ma robić, żeby schudnąć, ale problem w tym, że tego nie robi.

Dzielę się swoimi postępami na fejsie, instagramie i youtubie, ale jest przecież mirko. Będę tu prowadził swój tag #psychoredukcja - jeśli chcecie dowiedzieć się jak używać mózgu by schudnąć i zobaczyć jak mi idzie, to obserwujcie, a jak nie to na #czarnolisto i po problemie.

Zobaczcie mój nowy film, w którym podrzucam parę pomysłów, jak poradzić sobie z głodem.

#dieta #mirkokoksy #redukcja #psychologia #odchudzanie #chudnijzwykopem
MindHacker - Cześć!

Chciałem się z wami podzielić moim małym eksperymentem. Postan...
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ArRog: W necie jest dużo info na ten temat, w moim przypadku skutki obniżonej leptyny po redukcji to brak uczucia sytości, przez co mogę jeść do przejedzenia, czyli momentu w którym zaczyna boleć żołądek, albo wręcz prawie do wymiotów (nie mylić z bulimią :p). Po długiej redukcji dochodzi do tego duuuża chęć jedzenia, więc takie połączenie prowadzi do znanego efektu jojo. Taki stan może ponoć utrzymywać się do kilku miesięcy.
  • Odpowiedz
@wykopowy_brukselek: jednak gdy sie je wiecej zoladek sie rozciaga i czujrmy glod i wlasnie dlatego czuc glod bo zoladek sie musi przyzwyczaic ze mozna zyc nie w----------c co 5 minut bo wiekszosci ludzi to niepotrzebne proste ale niektorzy lubia sie przekarmiac i pompowac sztuczne miesnie
  • Odpowiedz
@WhiskyRomeo: ja wole chodzic glodny i jesc to co lubie i zrzucac kilogramy niz zrec cos co mi nie smakuje i mi sie przejee po jakims czasie i rzuce to w p---u. Glod latwo oszukac plynami (woda/herbata). Podpowiem, ze dorywczo pracowalem po 8h zapierniczu fizycznego (od 14-22), to w ogole nie potrzebowalem jesc, bo organizm byl tak naladowany adrenalina i bylem tak zmeczony, ze nie mialem apetytu na wieczorne zarcie.
  • Odpowiedz
@Lwica90: ja pije codziennie 1,5 litra wody w ciagu 20-30 minut (zalecenie lekarza) i wedlug twojej logiki powininnem miec od tej wody rozciagniety zoladek i czuc bardziej glod. To tak nie dziala. Glod jest bardziej zwiazany z przyzwyczajeniem.
  • Odpowiedz
@MindHacker: na dluzsza mete nie da rady dlugoterminowa trzymac sie redukcji Jak dojdziesz do jakiegos satysfakcjonujacego poziomu to trzeba na jakis czas odpuscic i sie n----------c po skonczonej diecie. Bo cie to psychicznie pograzy. To tak jak z alkoholizmem. Grunt, zeby kontrolowac wymiary, sylwetke, zeby znowu sie nie zalac tlusczczem i nie zaczynac z pozycji startowej.
  • Odpowiedz