Aktywne Wpisy

cirilla1989 +1291
Joa024 +44
#pracbaza
#patologia
Myślałam, ze w dorosłym życiu sa normalni ludzie. Tymczasem pracuje z ludźmi co mowia do mnke per"jebnc ci" albo "masz ryj". Gdzie w okresie edukacji szkolnej nie uskyszalam takich określeń to w dorosłym zyciu byc gnebiona.
Do tego molestujacy kierownik, z tekstami "na ochłodę dobre sa lody i ile bym zrobila". Czy inny tejst "masz bobra" wstretny oblech. I jak tu sie zemścić. Baba po 50 co ookazuje "fucka". To
#patologia
Myślałam, ze w dorosłym życiu sa normalni ludzie. Tymczasem pracuje z ludźmi co mowia do mnke per"jebnc ci" albo "masz ryj". Gdzie w okresie edukacji szkolnej nie uskyszalam takich określeń to w dorosłym zyciu byc gnebiona.
Do tego molestujacy kierownik, z tekstami "na ochłodę dobre sa lody i ile bym zrobila". Czy inny tejst "masz bobra" wstretny oblech. I jak tu sie zemścić. Baba po 50 co ookazuje "fucka". To





Jak widzę że ktoś robi kanapki na bazie masło marki masło+wędlina i od czasu do czasu pomidor lub ogórek to mi się smutno robi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dla mnie kanapka/bułka musi być na wypasie. Po pierwsze jak robię sobie kanapki to do smarowania używam masła albo osełki, ale nie masła typu rama 1kg za 5zł tylko masło. Ewentualnie jakiś sos, majonez, czosnkowy, własnoręcznie robiony. Rama, Delma i inne tego typu gówna nie maja smaku, a jak już jakieś ma to czuć olej. Następnie warzywko na sam dół, preferuję sałatę. Jest mokra, świeża i nadaje smaku. przez co cała kanapka nie jest "sucha" Na sałatę wrzucam kolejne warzywko ostatnio mam fazę na czerwoną cebulę więc kroję w cieniutkie paski i układam, ewentualnie ogórek. Jeżeli to ogórek to posypuje solą, pieprzem (co kto lubi) Czas na pierwszy składnik czyli przeważnie ser. I tu też zasada jeżeli ser jest słony, wyrazisty jak np rolada to drugim składnikiem nie może też być cos słonego np salami . Po serze nadchodzi czas na wędlinkę. Na wędlinę ląduje kolejne warzywko, ja preferuje pomidora na górze którego posypuję sproszkowanym czosnkiem. Na to wszystko jeżeli do smarowania użyłem masła dodaję delikatnie jakiegoś sosu tak o po kropelce tu i ówdzie. Jeżeli robię bułkę/ kanapkę zamykaną i np na dół użyłem do smarowania majonezu, to na górę uzywam czegoś innego.
Ewentualnie pieczywko można przygrzać sobie w opiekaczu, piekarniku aby było lekko chrupiące.
#foodporn #jedzenie #gotujzwykopem #polska #zalesie #gotowanie
źródło: comment_KQ1aKWPxTVz0MgrprUQaM4Pf5frlgAuV.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@maxelm2: Najlepiej we #wlochy wchodzisz do spożywczego, stajesz przed ladą z wędlinami, serami, tuńczykami i mówisz "un panino con prosciutto cotto" i pani ci robi a jak odpowiednie pieczywo wybierzesz to jeszcze zapyta czy dać do opiekacza. Albo idziesz do baru kawowego, gdzie połowa ludzi je śniadania i prosisz o
źródło: comment_QBle8mAafSoACdJoystYchtTlGD6c79t.jpg
Pobierzźródło: comment_FQKrLtBCNXu27EFjGoOOO2E52vTBrxH1.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
- długo się ją robi
- nie zjesz tego bo gówno się rozpada
A taka tradycyjna kanapeczka z plastrami dobroci to posiłek w parę minut i jesz to jak człowiek xD
@maxelm2: bo nie poświęcają czasu (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞