Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1227
Jakiś typ chciał dokonać na mnie obywatelskiego zatrzymania bo po zatankowaniu zapłaciłem apka z Orlenu i chciałem odjechać xD Dopiero pracownik stacji musiał mu przegadać że nie miałem zamiaru z-----ć baku paliwa xD

#c-------------o #takbylo #oswiadczeniezdupy
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@leoha: Chociażby ze względów bezpieczeństwa, chyba że nie boisz się żadnych wycieków danych kart płatniczych i wyzerowania konta bankowego to spoko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Migajaca_dioda: ostatnio nawet zacząłem przepłacać specjalnie na Orlenie obok domu, żeby nie iść do kasy i odmawiać kolejno wszystkich płynów eksploatacyjnych do auta, jedzenia i napoi.
No ale w święta pojechałem w rodzinne strony. Generalnie ku mojemu zaskoczeniu ten Orlen był objęty możliwością płatności z aplikacji, jak zawsze po zatankowaniu, zapłaciłem telefonem. Wsiadam do auta, ruszam... a za mną gościu stoi z telefonem i nagrywa xD
  • Odpowiedz
@Dutch: dlatego są świetnie ubrani bo znają prawo, poza tym najpierw musisz udowodnić że robią coś niezgodnie z prawem a po trzecie w każdym lepszym podręczniku czy szkoleniu ds prowadzenia działalności masz wyłożone co możesz brać na fakturę i wprowadzić w koszty a co nie i co jest kosztem uzyskania działalności. protip - nie wszystko co doprowadzi do łatwiejszego prowadzenia działalności lub twojego wzbogacenia związanego z tym prowadzeniem możesz wstawić
  • Odpowiedz
@Ptoing:
Typie, ja pisałem teksty do "Monitora Podatkowego", a Ty mi jak ten słynny mansplainer z Kongresu Kobiet robisz wykład o tym, że woda i chusteczki mogą być kupem. No mogą, nikt nie twierdzi inaczej. Nikt też nie twierdzi, że US się nad tym pochyli i te koszty zakwestionuje.

Tu chodzi o przepisy a nie jakąś 'wewnętrzną uczciwość'.

Tak, chodzi dokładnie o "wewnętrzną uczciwość" (jest jakaś zewnętrzna?). I że
  • Odpowiedz