Wpis z mikrobloga

@QBA__ No tak instalacja Linuksa akurat nie stanowi problemu dla mnie, tutoriale to skrót z którego się nie nauczę nic. A chciałbym zrozumieć to co pisze aby móc w przyszłości pisać dobrze i prawidłowo. Myślę że jakieś ćwiczenia w internetach znajdę, również sam wymyślę coś co będę chciał napisać i w ten sposób będę ćwiczyć. Ale potrzebuje dobrej bazy by móc zacząć.
/Edit. Nie zajrzałem przed odpowiedzią do linku bo mi umknęło,
A chciałbym zrozumieć to co pisze aby móc w przyszłości pisać dobrze i prawidłowo.

Myślę że jakieś ćwiczenia w internetach znajdę, również sam wymyślę coś co będę chciał napisać i w ten sposób będę ćwiczyć. Ale potrzebuje dobrej bazy by móc zacząć.

@adronix: nie piszę w pythonie, ale jakbym miał pisać, to tak jak wyżej - jakiś mały projekt żeby się wdrożyć, z pewnością też bym podglądał źródła na githubie żeby
@kabdul wiem czym jest django, ale jako że nigdy nie pisałem żadnego kodu i jie miałem z tym styczności. Chciałbym tylko zapytać. Nie jest tak że, baza (Python) jest uniwersalny pod machine learning oraz wszelakie frameworki? Tzn. Czy aby nie powinienem nauczyć się samego języka Python a następnie uczyć się kolejnych rzeczy?