Aktywne Wpisy

InnyWymiar90 +42
źródło: temp_file4243637656600930981
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file4243637656600930981
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
@Umeraczyk
Niemniej jednak ciekawy wpis - faktycznie znałeś "obie strony medalu" i masz porównanie, leci plusik.
1) jak trafiłeś do UK, to ile czasu zajęło Ci przystosowanie się do trudniejszych akcentów, takich gdzie ludzie mówią dość niedbale i ciężko zrozumieć?
masz takie momenty że dalej nie rozumiesz i próbujesz rozumieć na podstawie całego zdania lub musisz dopytywać kilka razy o co chodzi?
2) doświadczyłeś kiedykolwiek jakiegokolwiek mobbingu w pracy w szpitalu?
1) trafiłem do uk nie mogąc znaleźć odpowiedniej pracy w Polsce. W pewnym momencie się wku*wiłem i zatrudniłem się w galerii... mieszkając z ojcem uzbierałem kilka koła w rok i wyjechałem tutaj. Akcenty... to dla mnie mega ciężka sprawa, do teraz nie rozumiem niektórych. Jak Ci Hindus czasem jebnie coś w swoim hindglishu to jest ciężko xD
Brytyjskie akcenty czaję, oprócz taki mega ciężkich robolskich i szkocki czasem mi
@Budo: Śmiem twierdzić, że jak robiłem swoje pierwsze studia na jednej z większych polskich uczelni, a było to chyba z 15 lat temu już, to jak najbardziej miałem dostęp do takiej bazy. Pamiętam, że do magisterki
@Budo: To nie jest sztuka tylko to jest patologia. I niestety nie tylko brytyjska, to samo jest na polskich studiach jak i amerykańskich. Podzielcie się na grupy i zróbcie projekt. A jakaś metodologia do tego? Jakiś sensowny dobór ludzi do tych grup?
Jeszcze duzy problem ze zroumieniem mialem takich redneckow z okolic luizjany i przyznam, ze do dzis mnie
Ielts nie jest wymagany jeśli można to udowodnić.
100% pisemny podstawa/ 90% ustny/ 84% rozszerzenie z angielskiego dały mi wjazd na jedną z dobrych uczelni w Londynie bez ielts. Ale to trzeba ich się dopytywać uczelni indywidualnie
O kredycie studenckim jest wiele stron na internecie, ale w dużym skrócie mówiąc - pobiera się taki 20stronicowy formularz i wysyla sie