Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 140
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Budo takie wpisy utwierdzają mnie w tym, że warto wcielić w życie pomysł robienia magisterki za granicą. Po licencjacie w Polsce byłam zrezygnowana i odechciało mi się edukacji
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Ogau: To też zależy, u mnie w większości byli to ludzie, którzy łączą pracę z nauczaniem. A co do podejścia, że oni wiedzą najlepiej, to spotkałem się z tym tylko w przypadku prowadzących ,,starszej daty".
Ale wiadomo - nie mogę oceniać, że jest dobrze przez pryzmat tego jak miałem ja, bo wiem, że najczęściej nie jest tak różowo jak mówię ;)
  • Odpowiedz
@Budo: Jedyne z czym osobiście się nie zgadzam to "Zaskoczenie nr 4" a dokładnie:

Mój course leader (coś a'la opiekun roku) zaproponował, żebym zrobił projekt we własnym szpitalu... zakręciłem się wokół tego i zaprojektowałem samemu eksperyment badawczy na pacjentach uzyskawszy zgodę komisji etyki lekarskiej i uczelnia to zaakceptowała. Czaicie to? Zrobiłem p--------ą magisterkę na pacjentach wedle własnego projektu i nikt mi nie robił problemów, nawet chirurdzy, z którymi musiałem negocjować.
  • Odpowiedz
@nikoafc86: polski system edukacji jest najlepszy, produkuje oświeconych obywateli i dobrych wyborców a wszystko dzięki wkuwaniu dużej ilości materiału i dużej ilości godzin religii
  • Odpowiedz
@marzenan: Najbardziej prestiżowych, niekoniecznie najlepszych. Zależy też od kierunku. Np. jeśli chodzi o finanse i ranchunkowość to Strathclyde jest obecnie najlepszy w UK. W ekonomii jest drugi. W wielu innych kategoriach też jest w ścisłej czołówce, a nie ma go w Russell Group i nawet w top 24. Ale w ogólnym top 24 jest sporo uniwerków z poza grupy.
  • Odpowiedz
@User0407, @marcinxd7 to też prawda i zgadzam się ze to zależy od dziedziny i trzeba poprostu poczytać gdzie dany kierunek jest dobry, jacy wykładowcy uczą, czym się zajmują, czy mają kontakty dobre z biznesem, itp itd. Są dziedziny które nie beda uwzględnione w rankingach bo to wąska specjalizacja więc warto się dobrze przyjrzeć czy robią coś co cię interesuje i w czym byś chciał pracować. U mnie wykładowcy z
  • Odpowiedz
@Budo: Jaką miałeś ocenę ogólna z IELTS i z poszczególnych części? Tez zdawałem IELTS i miałem band 6.5 bodajże. Z czytania ze zrozumieniem dostałem 9/9 :D.

Jak się przygotowywales do IELTS’a?
  • Odpowiedz
@Budo: oczywiście, 90% z tego co piszesz to prawda. Ale jest jedna rzecz która w polszy jest lepsza i przez nią gościu który studiowal w uk uciekl do polszy dokonczyc magisterkę.
Ja też sie z tym spotkalem bo u mnie na wydziale było mnostwo nativow.
Kiedyś podczas oral test każdy się odzywal a mi nie dał dojść do głosu. Native dał mi 3 a pozostałym po 5. Zrobiłem imbe u
  • Odpowiedz
@Budo: Miło się czyta jak człowiek z przyjemnością czerpie garściami z możliwości uczestniczenia na uniwerek. Ja cierpię katusze i walczę z polskim systemem edukacji wyższej, póki co 1:0 dla mnie ale dopiero pierwsza połowa minęła. Polskie uniwerki to fabryki zdezelowanych psychicznie robotów bez żadnych umiejętności poza faktycznie mega aktywnymi ludźmi. Życzę powodzenia Tobie jak i polskim studenciakom żeby z tym rakiem wygrali i jakoś przeżyli. Sobie też życzę, mam nadzieje
  • Odpowiedz