Mhm, a ta armia słupów poniżej 26 lat na których by były firmy poprzepisywane gdyby na DG też nie płacili to by było spoko ( ͡°͜ʖ͡°)
@Khaine: Przecież już to uwzględniono (Teraz dochody można by tak unpitować ;) ) i dotyczy to tylko dochodów do progu podatkowego. Tutaj też by to dalej obowiązywało.
@LowcaG: Akurat ja uważam, że ludzie na DG -> szczególnie ci z obniżonym ZUSem to już i tak są dużo do przodu względem UOP i UZ, więc jakoś nie widzę tutaj problemu. W końcu to ludzie z UOP są najbrutalniej rżnięci w dupsko podatkowo i nie mają w dodatku ucieczki od tego. W DG możesz napompować koszty na różne sposoby i cośtam zawsze sobie odliczyć.
Akurat ja uważam, że ludzie na DG -> szczególnie ci z obniżonym ZUSem to już i tak są dużo do przodu względem UOP i UZ, więc jakoś nie widzę tutaj problemu
@Khaine: hm... ja nawet z Tobą się zgadzam, jednak nie o tym mowa. To kolejne rozdzielanie na lepszych i gorszych, mówisz jak mój teść, w stylu "ty jesteś bogaty a ja biedny więc mi się należy a Ty jesteś
@jamtojest: Tzn jeśli przyjmiemy, że nasz system emerytalny w obecnej formie upadnie - co prawdopodobnie nastąpi, to uprzywilejowany generalnie jest ten, komu wolno mniej pieniędzy na niego stracić. Głównie o to tutaj chodzi. Ludzie z DG mogą sami wybrać co robią z pieniędzmi a pozostali są z nich obrabowani od razu żeby nie mieli nad czym się zastanawiać, ktoś na garbie musi system utrzymać i wybrano tych którzy są najmniej
@juzwos: Mhm, a ta armia słupów poniżej 26 lat na których by były firmy poprzepisywane gdyby na DG też nie płacili to by było spoko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_2yNqnOGxdeCWYsozHtO08QYQcXcdpXWg.jpg
Pobierz@Khaine: Przecież już to uwzględniono (Teraz dochody można by tak unpitować ;) ) i dotyczy to tylko dochodów do progu podatkowego. Tutaj też by to dalej obowiązywało.
@Khaine: hm... ja nawet z Tobą się zgadzam, jednak nie o tym mowa. To kolejne rozdzielanie na lepszych i gorszych, mówisz jak mój teść, w stylu "ty jesteś bogaty a ja biedny więc mi się należy a Ty jesteś
@jamtojest: Są finansowo do przodu, dużo. Ponadto jak nie mają zysku - to nie płacą podatku.