Wpis z mikrobloga

W USA przychodzi do programu w telewizji młoda para i chce 100k w zamian za 5% udziałów w firmie, która produkuje kawałek plastiku będący montowanym na szybko stopniem do auta. Wszyscy zachwyceni pomysłowością, jeden z inwestorów proponuje najpierw 450k za 20% udziałów, po czym rzuca ofertą - 3 miliony za całą firmę (przypominam, że chcieli 100k za 5%, czyli tą matematyką 100% warte jest 2 miliony).
A w Polsce w tym samym programie resortowe dzieci, janusze biznesu proponują ludziom, 10k zł za 95% firmy przy zaawansowanych technologiach wartych miliony xDDDDD

#dragonsden #sharktank #wpolscejakwlesie
wcfilmowe - W USA przychodzi do programu w telewizji młoda para i chce 100k w zamian ...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Duze_p--o: Nawet jeśli jest to tylko reżyserowany program - to jesteśmy żenujący w robieniu rozrywki, jeśli nie - mamy żenujących biznesmenów. Poza tym te wszystkie inwestycje można sprawdzić w necie, więc nie wiem czy to takie fejkowe bardzo jak uważasz.
  • Odpowiedz
@wcfilmowe:
Z tymi dronami to w sumie nie dziwię się inwestorom. Mały rynek a do tego ten ich produkt, to tak naprawdę poskładane moduły z aliexpress... Z blokadą okna, to czy ja wiem czy jest to tak cenne dla klienta i jest dobrym pomysłem na biznes. Ja bym nie kupił.
  • Odpowiedz
@wcfilmowe:
Sorunia, nie ogarnąłem ze to było 7 lat temu a nie 2-3. Wtedy to jak najbardziej miało sens i wyszło Januszowe podejście do nowych technologii. Co do drugiej sprawy, w sumie też muszę Ci przyznać rację. Wchodzą na gotowe a by chcieli najlepiej 100% za 1 zł. Niech by nawet nie wypaliło to przecież to, co gościu chciał na początku to dla nich drobne.
  • Odpowiedz