Wpis z mikrobloga

Kolejna sprawa to długie robienie zdjęć w słabym oświetleniu

@dlugi8: dlatego mam 2 apki - do nocnych, ładnych ustawiona ta ze slow shutter, a do szybkich fotek ta od arthura.

kurcze, chyba wracam na miui. siedziałbym na pixel experience 8.1, ale wkurzały mnie powiadomienia o nowej wersji, której nie chciałem instalować bo miała bugi (nie da się wyłączyć powiadomień).
w końcu zmieniłem na anka 9, ale tu bateria zauważalnie
  • Odpowiedz
@dlugi8: Ja coś pokręciłem tak że w tej apce Arthura jest Slow shutter chyba bo wszystko działa xD naświetla przez 7 sekund chyba i przy całkowitej ciemności robi fajne zdjęcie. A przy dziennym świetle też robi spoko.
  • Odpowiedz
@dlugi8: Wgrana mam najnowszą od Arthura, Camera2Api wziąłem wersje 1.3 i nie działała. Potem ręcznie edytowalem build.prop i też nic się nie zmieniło. Potem w "Downloads" w Magisku znalazłem moduł "Camera2Api for MIUI10" i smiga petarda
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@brachistochrona: wczoraj już ogarnąłem. Roota miałem bo inne aplikacje z rootem działały. Za 3 czy 4 instalacja modułu API dopiero zadziałało. Nie wiem co się stało.
Ale ogólnie nie podoba mi się też jedna sprawa bo jakoś 2 tyg temu miałem tak że system jakby zaczął się sypać. Co chwilę powiadomienie że jakaś aplikacja przestała działać. Do tego stopnia że telefon był bezużyteczny. Wtedy pomogła aktualizacja systemu. I wczoraj miałem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@brachistochrona: na razie jest ok ale jak będzie się tak działo za jakiś czas znowu to się zastanowię chyba nad tym.
Może root coś się pierniczy. Ogólnie Netflix na roocie nie działa nie?
A zanim mi się to wcześniej zaczęło dziać to właśnie sciagnalem aplikacje Netflixa i dzialala xd
Może coś wyłącza roota czasem i dlatego tak.
  • Odpowiedz
No apke GCam od Arthura zaktualizowałem do 3.5.0. Po prostu nałożyłem jedną na drugą bez usuwania apek. W ogóle Magisk wgrywałem bez żadnych wipe, kompletnie nic, az dziw bierze że to wszystko działa xD
  • Odpowiedz