Wpis z mikrobloga

@Hazardzista: nie no wiadomo, ale to nie chodzi o zablokowanie kwoty do wysokosci przedmiotu sprawy, ale pelne zablokowanie konta na miesiac.

Nie mam problemu z blokada konta nalozona na kwote oszustwa, mam problem z pelna blokada srodkow.

Wyobraz sobie ze jestes za granica, masz w baku 10 litrow paliwa, nieoplacony hotel, nie masz gotowki, a bank bez checi wysluchania jakichkolwiek wyjasnien blokuje ci pelny dostep do konta - co robisz?
  • Odpowiedz
@Hazardzista: przeciez to ja jestem poszkodowany.

Zreszta dosc latwo uniknac tego rodzaju walka, wystarczy przeczytac tresc smsa z kodem sms, czy dane przelewu sie zgadzaja. Ja np. na potrzeby kodow bankowych korzystam ze starej nokii, ktorej numeru nikt nie zna poza bankiem wlasnie
  • Odpowiedz
mam problem z pelna blokada srodkow.

@cockosova: Niestety banksterskie mendy w Polsce notorycznie tak robią. Przyjdzie blokada od komornika na 5zł to też spokojnie zablokują 5 tysięcy na koncie. Bo tak łatwiej, pewnie się klika w jednym miejscu "zablokuj konto" zamiast wpisywać kwotę...
  • Odpowiedz
Patologia na maxa. Kiedyś miałem nieopłacony mandat z odsetkami na ponad 100 zł ì komornik też zablokował całe konto, a teraz weź człowieku żyj jak nie masz od kogo pożyczyć na spłate.
  • Odpowiedz