Aktywne Wpisy
HerlockSholmes +63
Poseł Grzegorz Braun w trybie interwencji poselskiej usuwa z budynku sądu propagandową choinkę, która nie licowała z powagą sądu. Brawo!
#konfederacja #polska #ukraina #policja #prawo #bekazlewactwa #polityka
#konfederacja #polska #ukraina #policja #prawo #bekazlewactwa #polityka
Damasweger +68
Kolega z pracy poprosił mnie o przysługę - miałem podjechać kilka kilometrów jego samochodem. Wsiadam, sięgam po pas, a on na to "nieee, nie zapinaj, ja mam wtyczkę" xD Powiedziałem mu, że ja bez pasów nie jeżdżę, wypiąłem tą durną wtyczkę i zapiąłem normalnie pas.
Jest tyle badań i eksperymentów potwierdzających skuteczność pasów, że trzeba być szurem, by w nie nie wierzyć. Są też filmiki, nawet na yt, jak fajnie katapultuje ludzie
Jest tyle badań i eksperymentów potwierdzających skuteczność pasów, że trzeba być szurem, by w nie nie wierzyć. Są też filmiki, nawet na yt, jak fajnie katapultuje ludzie
#samochody
#motoryzacja
#prawo
Żal mi go trochę, kupił auto, a prawie tyle samo w nie musi włożyć
Z drugiej strony, nawet jak dołoży 4k to wyjdzie 12k i zakładając że będzie tym jeździć dłużej to dramatu nie ma, 2003 ciężko kupić poniżej 10k
))¯_(ツ)_/¯
Sprzedający nie informowal bo albo zataił albo po prostu nie wiedział. Nie każdy jest mechanikiem więc mógł słyszeć jakieś stuki albo inne objawy, ale to olał.
Kupujący z kolei jeśli zauważył jakieś objawy a i tak kupił, to teraz ma problem.
Ogólnie to każdy z nich będzie odbijał piłkę.
Sprzedający że widział co kupował a samochód był sprawny, a kupujący że zataił
Ucieka płyn chłodniczy który musi zostać dolewany co 3 dni wiecej moim zdaniem sprzedajacy zataił taka informacje. Coś to zmienia?
@Adams_GA: Ma, tylko koszty sądowe sprawiają, że cała zabawa jest średnio opłacalna.
@anonim1133: Tak, ale musisz je na początku zapłacić. I pokrywa jeżeli wygrasz - tu nie ma żadnej pewności, moim zdaniem, ryzyko nieuwzględnienie powództwa jest znaczące.
@wjtk123: No więc właśnie - kupując mocno używany samochód nie można się spodziewać, że będzie jak nowy, zwłaszcza jeśli sprzedający pozwolił obejrzeć samochód i nie zapewniał ze "panie jak igła".
@Heady1991: a co to ma za znaczenie?
@wjtk123: oczywiście, dlatego najlepiej byłoby pójść po jakąś rzetelną opinię prywatną i ewentualnie na tej podstawie podejmować decyzję czy warto się bawić. Jeśli nie jest to rzecz czysto eksploatacyjna to ja bym powalczył.
@Ogar_Ogar: niby tak ale przy 4000
@mv-agusta: po czym tak wnioskujesz? Skąd pewność że ta wada nie powstała w momencie wyjechania z posesji wcześniejszego właściciela? ( ͡° ͜ʖ ͡°)