Aktywne Wpisy
Noicozezebowniemam +175
BrakWolnegoLoginu +1436
Laska z ktora sie umawialem od 4 miesiecy wysmiala mnie bo pojechalem z ojcem lvl 63 do Biskupina. Ja sam mam 28 lat i wracalem specjalnie do rodzicow zeby z nim na ten festyn pojechac, bo ojciec interesuje sie historia i zabieral nas na kazdy co roku. Powiedzialem jej, ze jak smieszy ja moja relacja to ma palic wroty. #rozowepaski #zwiazki #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow
#dieta #zdrowie #medycyna #odzywianie #weganizm #jedzenie
@kicipuci: xD a co jedli nasi praprzodkowie? Już nie rób prostytutki z logiki. Jadło się mięso z obrośniętym tłuszczem.
Pierwsze słyszę. Jakieś źródło?
A także cynku i kilku witamin z grupy B, które wege muszą przyjmować w tabletkach, super zdrowo xD
Bzdury. Zawsze jadło się mięso. Ryba to też mięso.
Jak zdefiniować zdrowie? Brach schorzeń? Długowieczność? Najdłużej
Nie chce mi sie szukac ale przeciez od dawna wiadomo ze smazone/pieczoje mieso koreluje z komorkami rakowymi. Mieso sie jadlo w ostatecznosci. Komu by sie chcialo w afryce guzca taka swinie z afryki ganiac i obrabiac
@Estetykatopodstawa: No wbrew pozorom z dowodow jakie znaleziono to wiekszosc zywila sie roslinami. Bo polowania nie byly wcale tak skuteczne i wiekszosc pozywienia zdobywaly kobiety. Dodatkowo o mieso obrosniete tluszczem to latwo jest tam gdzie jest bardzo zimno a nasi praprzodkowie wiekszosc czasu zyli w okolicach rownika.
@Manymouse: Dokladnie (Blue zones). Ja jako wodz plemienia ze 2 razy w tygodniu wybieram sie na polowanie do miesnego i kupuje to co wodz plemienia by zjadl jako pierwszy. Nereczki, serduszka, watrobeczke itp Same najlepsze miesko:)
@MehowM: "Zakop", informacja nieprawdziwa. Na talerzu jest nabiał (jogurt zapewne), do tego wpis ma tag #weganizm a na talerzu kurczak, wołowina, jajko i łosoś. Jaki to weganizm?
B12 w pestkach? Których? W makaronie jajecznym (czyli dla wegan odpada) jest poniżej 1mikrogram/100g, czyli zjeść trzeba bardzo dużo, żeby zaspokoić dzienne zapotrzebowanie. Reszta to mięsa i nabiał.
Nie masz co szukać, bo nie znajdziesz. Palony olej zwiększa ryzyko zachorowania na raka, więc mogło ci się skojarzyć, że smażone mięso to powoduje, bo zwykle smażymy na
Mięso zwiększa, ale czerwone. Mięso białe można spokojnie jeść. A ryzyko zachorowania na raka zwiększa również alkohol, otyłość, brak aktywności fizycznej i zanieczyszczenie powietrza. I to dużo bardziej :)