Wpis z mikrobloga

#pracait #big4 #java #programowanie #deloitte #ey #kpmg #pwc #asseco #accenture #mck #ibm #roche #allegro

Jaka jest najlepsza firma dla programisty? Chodzi mi o wielką czwórkę i ewentualnie inne duże korpo.

Szczególnie chodzi o #warszawa dla #java deva (mid).

Jaka najlepsza firma dla Java dev?

• Deloitte 3.8% (11)
  • EY (Ernst & Young) 5.1% (15)
  • KPMG 2.4% (7)
  • PwC (PricewaterhouseCoopers) 7.2% (21)
  • Asseco 8.9% (26)
  • Accenture 6.2% (18)
  • McK (McKinsey) 5.5% (16)
  • IBM 41.4% (121)
  • Roche 7.2% (21)
  • Allegro 12.3% (36)

Oddanych głosów: 292

• 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arveit: co jest z tym IBM? Wytłumaczysz dlaczego to zaznaczają? Była z nimi ostatnio jakaś afera?

Bo nie wierzę, że tak polecają. Słyszałem, że jest u nich dosyć słabo (ale słyszałem to też o wielu innych korpo), ale nie znam szczegółów.

Wpisałem, bo szukałem korpo podobnych do Big4, a że przy okazji jest technologiczne...
https://www.cbronline.com/cloud/accenture-pwc-deloitte-ibm-kpmg-which-consulting-firm-is-best-for-you-4802304/
  • Odpowiedz
@Ryboflawina: racja o tym zapomniałem.

Co mam na myśli mówiąc najlepsza? Wszystko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- To jak się pracuje, jak traktuje pracownika (np. wiem, że Samsung technologicznie jest dobry, ale bardziej jeśli chodzi o urządzenia mobilne i sprzęt, a nie miejsce dla Java deva. No i słabe warunki pracy, bo styl azjatycki.)
- To która firma technologicznie lepsza, z naciskiem na Javę. (Przykładowo wiem,
  • Odpowiedz
@Panciu2: Rockstar lub EA to są głównie gry. Java dev nie ma tam czego szukać. Java dev musi szukać backendu w korpo. To nie są produkty, które są znane zwykłym konsumentom (tak jak gry). Nie wiem co dokładnie robią firmy z Big4 i na ile są używane ich produkty. To co wiadomo, to wiadomo o sektorze publicznym (Asseco, Comarch, COI itp), ale w sektorze publicznym technologicznie jest bardzo słabo. Dlatego
  • Odpowiedz
@mk321: big 4 to publiczne finanse, od counsultingu po it security w niektorych panstwach, glownie doradztwo i prowadzenie dzialalnosci ksiegosciowej innych firm ktore nie maja wlasnych departamentow finansowych
  • Odpowiedz
@honey___badger: nie wiem czy trudno do Samsunga. Nie bardzo się interesowałem, bo raczej nie robią w Javie. Pewnie zależy na co kandydujesz.
- Wiele osób idzie tam do ML, bo po prostu nie ma dużego wyboru, a oni mają duży dział R&D. Tu się liczą umiejętności (Python, matematyka, algorytmika).
- Jeśli chodzi o sprzęt (urządzenia mobilne) np. elektronika/smartfony, to liczy się znajomość danej technologii (a więc umiejętności i doświadczenie).
-
  • Odpowiedz
prowadzenie dzialalnosci ksiegosciowej innych firm

@Panciu2: ciekawe czy piszą własne systemy czy korzystają z innych firm do tworzenia oprogramowania (których firm?).
  • Odpowiedz