Aktywne Wpisy

ComeByN +500
Cześć, zaginął mój kolega Paweł, proszę o zaplusowanie dla zasięgu.
Zaginął PAWEŁ FRĄC 🚨31 LAT🚨
Paweł mieszka w Świdniku, ostatni raz miał kontakt z rodzina 19.10.2025r. Mężczyzna miał wrócić z Radomia do domu w Świdniku około godziny 20:00.
Od tamtego czasu telefon jest nieaktywny a on sam nie powrócił do miejsca zamieszkania.
Zaginął PAWEŁ FRĄC 🚨31 LAT🚨
Paweł mieszka w Świdniku, ostatni raz miał kontakt z rodzina 19.10.2025r. Mężczyzna miał wrócić z Radomia do domu w Świdniku około godziny 20:00.
Od tamtego czasu telefon jest nieaktywny a on sam nie powrócił do miejsca zamieszkania.
źródło: 565676245_803953275571798_1132017523464764666_n
Pobierz
SystemHalted2_0 +379
źródło: temp_file537884659109680188
Pobierz

Jaka jest najlepsza firma dla programisty? Chodzi mi o wielką czwórkę i ewentualnie inne duże korpo.
Szczególnie chodzi o #warszawa dla #java deva (mid).
Jaka najlepsza firma dla Java dev?
- jest w Poznaniu, a nie w Warszawie,
- programują tam w PHP i HTML (xD), a nie w Javie.
Słyszałem, że EY technologicznie stoi nieźle, zaraz po nich Deloitte. PwC technologicznie słabo. A o KPMG nie wiem.
Chociaż też wydaje mi się, że akurat programiści nie powinni tak podniecać się Big4. To nie jacyś bankierzy czy analitycy, że wpis w CV z Big4 daje im dużo.
Ale nie mam więcej
@Zwierzak24: wpisałem, bo jednak korpo i to technologiczne, a w dodatku polskie (#patriotyzm). O mało nie wpisałem Comarchu, ale szkoda mi było miejsca w ankiecie.
Nie chciałem już przesadzać z Comarchem, bo by było, że śmieszkuję. A i miejsca w ankiecie już więcej nie miałem. Wydaje mi się też, że Asseco jest jednak poziom wyżej.
źródło: comment_CfJ1AtAWRgXScylqs7BVEECsc3LTFHFZ.jpg
Pobierz@Panciu2: własnie wiem, że inne branże to się podniecają tymi wpisami w CV z innych branż. Ale myślę, że wśród programistów, to Big4 nie jest aż tak ważne (a może się mylę?).
@Zwierzak24: Kamsoft jest stosunkowo mały i chyba głównie w sektorze medycznym grzebią. Nie chodziło mi tylko o sektor publiczny (jest chociażby też
co prawda, łatwo się tam młodemu dostać, bo jest ogromny przemiał. Przyjmują na staż prawie bez wiedzy. Ale wiele korpo tak robi.