Aktywne Wpisy

dominowiak +199
#heheszki #kolej #ciekawostki
Z jedenej strony - wielkie WOW, bo to naprawdę byłoby coś niesamowitego, gdyby zrobić magleva na istniejącej infrastrukturze!
Z drugiej strony nie mogę się powstrzymać, żeby nie stwierdzić, że pod tą ładną obudową pewnie są schowane dwa żuki szczepione dupami XD
Z jedenej strony - wielkie WOW, bo to naprawdę byłoby coś niesamowitego, gdyby zrobić magleva na istniejącej infrastrukturze!
Z drugiej strony nie mogę się powstrzymać, żeby nie stwierdzić, że pod tą ładną obudową pewnie są schowane dwa żuki szczepione dupami XD
źródło: image
Pobierz
Hrabiadraczula +592

#kryminalne #s---------a #bron #policja #obronakonieczna
źródło: Screenshot 2026-04-11 at 16-45-49 #BystrzycaKłodzka - Search _ X
Pobierzza dużo amerykańskich filmów się naoglądaliście, po pierwsze sam fakt że ktoś na ciebie źle patrzy albo ci grozi nie pozwala na jego zastrzelenie, po drugie to że strzelił ostrzegawczo to fajnie ale pewnie bardziej jakby był policjantem, a po trzecie to jeśli nie miał pozwolenia na b--ń do ochrony własnej to chyba nawet nie mógł jej sobie załadowanej nosić przy dupie.
Ogólnie patusy pijane i naćpane według komentarzy z x ZbrodniaIkara więc Pan Borys (strzelajacy) przysłużył się społeczeństwu
@tonawegla: Nawet b--ń do celów sportowych można nosić przy sobie, tyle że zakrytą. Ale skoro to instruktor to zapewne miał pozwolenie na b--ń do ochrony osobistej, no ale nie ma co gdybać, zobaczymy co z tego wyjdzie.
@tonawegla: ch&j się znasz to się nie wypowiadaj
@GladysDelKarmen ale wydaje mi się, że na takie pozwolenie nie może używać jej do ochrony osobistej. Trzymam kciuki aby jednak się okazało, że miał nie tylko pozwolenie na sportową.
No szkoda, państwo polskie nie wybacza podniesienia ręki na patole - sól tej ziemi
Nie jestem biegły w temacie i chętnie się tutaj dowiem więcej, a widać po twojej odpowiedzi, że jesteś ekspertem w temacie.
Może, możesz bronić się na każdy możliwy sposób. UoBiA nie zabrania Ci używania broni. Ba, jeśli ustawa pozwali ci nosić b--ń (czyli mieć ją przy sobie załadowaną) to wręcz daje ci możliwość z niej skorzystania. Jak sobie wyobrażasz obronę przed kradzieżą twojej broni jeśli nie możesz jej
Prokuratura zrobi to co ma zrobić - odbębni całą procedurę i typ pójdzie wolno. Jedyne co straci to czas na siedzeniu po sądach.