Aktywne Wpisy

zaganiacz_bydla +257
#psiarze #psy #bekazpsiarzy #patologiazmiasta #dogpill
Czy to jakaś nowa moda, że po chleb przychodzi się ostatnio z psem? Niemal za każdym razem ostatnio widzę zwierzęta w sklepach spożywczych.
Psiarze to stan umysłu. Change my mind.
Czy to jakaś nowa moda, że po chleb przychodzi się ostatnio z psem? Niemal za każdym razem ostatnio widzę zwierzęta w sklepach spożywczych.
Psiarze to stan umysłu. Change my mind.
źródło: 45754745768
Pobierz
Krs90 +153
#nieruchomosci #polska #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #patodeweloperka #rzeszow #dom
Cena : 521 802
Na sprzedaż parterowy dom wolnostojący położony na kameralnym osiedlu składającym się z 12 domów jednorodzinnych, w zielonej i spokojnej części Rzeszowa. Nieruchomość znajduje się w malowniczym otoczeniu lasu i strumyka. To doskonała opcja dla osób poszukujących gotowego do zamieszkania domu z ogrodem, oferującego wygodę i bliskość natury.
Cena : 521 802
źródło: rzeszow
Pobierz

Jeśli mam w Repository metodę, która wywołuje insert z Dao i chciałbym żeby ona zwróciła mi do ViewModelu to id, żeby obsłużyć, że się dodało dobrze i coś zrobić to jak mogę to zrobić jeśli insert wołany jest przez RxJave? Próbowałem na różne sposoby, ale już mam ochotę wywalić to przez okno xd Mogę tego nie sprawdzać, ale może się coś więcej nauczę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Takie coś ma w ogóle sens czy się tego nie praktykuje lub w jakiś inny sposób powinienem to sprawdzać?
Insert wywołuje jak w tym przykładzie Medium
#programowanie
Pewnie masz coś takiego:
Observable.fromCalable{database.insertRecord(Record())}Z tego kodu dostajesz Observable, żeby zarządzać wynikiem wystarczy że dodasz flatMap lub
- w ViewModelu wywołuje repo.insert(costam), która zwraca Long.
- w Repository odpala się ten kod z Rx i metoda zwraca otrzymane id do metody, która to wywołała czyli spowrotem do ViewModel. Można coś takiego w ogóle
W RxJava robisz łańcuchy wywołań.
Więc wydaje mi się, że u Ciebie powinno wyglądać to mniej więcej tak o ile dobrze rozumiem zamysł :)
repo.insert(object).flatMap {