Wpis z mikrobloga

Mam pytanie czy jestem w stanie zdobyć prace jako junior po tym jak znam dobrze pythona, zrobiłem aplikacje w flasku mniej więcej tak jak w tutorialu (czerpałem wiedze nie kopiowałem) i po tym jak wystawiłem strone dość statyczną w django?

Chętnie usłysze jakieś podpowiedzi. Dodam że nie studiowalem informatyki ani nie studiuje
#naukaprogramowania #programowanie #python
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 17
@mozeskomentuje nie xd, jeśli uważasz że wiedza z tutoriala jest wystarczająca do podjęcia pracy to. xD( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°). Jak dla mnie zalatuje to bajtem xd
  • Odpowiedz
Na rynku jest taki niedobór że spokojnie znajdziesz pracę jako junior. Kiedyś miałem taką sytuację że przyjęty został do pracy 40 letni gość pracujący w markecie AGD/RTV tylko dlatego, że po godzinach pracy robił proste, statyczne strony dla znajomych. Jak pracodawca zobaczy, że można w Tobie rzeźbić będzie w stanie poświęcić kilka miesięcy "straty" na Tobie kiedy będziesz się uczył. Zresztą nie czytaj na wykopie co kto o tym myśli tylko wysyłaj
  • Odpowiedz
@mozeskomentuje: I tak i nie, dużo zależy od szczęścia, czasami na juniora wymagają dużo wiedzy, a nawet jakiegoś doświadczenia, a czasami idzie się tak wkręcić, że wymagają tylko, żebyś cokolwiek orientował się w temacie.
  • Odpowiedz
tak, potrzebne głównie do rekrutacji (rzadziej do pracy) xd

@Murasame: wrecz przeciwnie, osoby ktore maja takie podstawy piszą generalnie lepszy kod, są bardziej ogarnięte i ogólnie są lepsze w pracy. Chcesz robić front albo klepać formatki do końca życia to fakt, wtedy nie potrzebujesz...
  • Odpowiedz