Wpis z mikrobloga

Czy wg Was zaznaczenie przy poszukiwaniu partnera, że szuka się kogoś z wyższym wykształceniem jest złe? xD Sama studiuję wcale nie gównokierunek i nie wyobrażam sobie, żeby mój partner nie miał chociaż licencjatu i nie zamierzał go nigdy mieć (już pomijam fakt, że raczej celuję w tych z zacięciem naukowym). Pytam, bo jak o tym wspomniałam przy okazji jakiejś rozmowy z #tinder, to koleś z którym rozmawiało się wcześniej całkiem ok, nagle wpadł w szał i wytknął mi że... niektóre fryzjerki mają więcej klasy od kobiet z wyższym wykształceniem. Nie mam pojęcia co ma piernik do wiatraka. Potem dodał, że jak to tak, że przecież należy każdemu dać szansę, że tak się nie rodzi miłość i co za czasy. Mojego stwierdzenia, że przecież nie będę dawać szansy każdemu, bo by mi życia zabrakło i jednak każdy ma prawo mieć swoje wymagania już nie skomentował. Gdyby mnie zwyzywał jakbym powiedziała, że szukam faceta +185 (a szukam) i innym szansy nie daję to bym zrozumiała, ale na wykształcenie wpływ mamy, a ja po prostu nie chcę być z kimś komu na nim nie zależy. #niebieskiepaski to naprawdę aż tak trudno zrozumieć? #rozowepaski co sądzicie?
#badoo #zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
  • 347
@girlsgowild: jeszcze za gnoja jak się uczyłem fachu to pracowałem w takiej portugalskiej firmie, tam był taki majster całkiem spoko ale kiedyś zaczął opowiadać taki temat:

Wiesz moja córka teraz zerwała z chłopakiem bo on tam jakieś wykończenia w wwa robi a wiesz ona studia kończy i o czym by mieli rozmawiać? O gipsowaniu?
@girlsgowild: Masz racje, znajomy ok lev50 gosc, rozstal sie i mowi ze mozg jest wazny, bo po prostu nie da sie rozmawiac, ot taka prosta rzecz, duza roznica inteligencji przeszkadza w rozmowie....
Ogolnie moze byc, ale mu rozmowa byla wazna i nie wyobrazal sobie bycia z kobieta co nie jest wystarczajaca madra.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@weglowy: rozumiem, że Ty papier masz?
@girlsgowild: dlaczego przesada? Masz takie wymagania, ja aż tak na studia nie patrzę (mimo, że nie mam inż z socjologii), a normalny kierunek lecz jak słyszę, że różowa jest po zawodówce (przeważnie fryzjer itp) to skreślam ja od razu. Dla mnie zawodówka = out
@girlsgowild: w chwili obecnej wykształcenie wyższe bardzo mocno się zdewaluowało i tak jak kiedyś ktoś z tytułem magistra to był naprawdę dobrze wykształcony człowiek, tak w chwili obecnej byle debil takie wykształcenie może zdobyć bezproblemowo. Oczywiście są uczelnie i kierunki po których rzeczywiście można się szczycić wykształceniem, ale prawda jest taka, że może po jakiej medycynie, fizyce, prawie itd., a nie po jakiś gównokierunkach, gdzie i tak nie będziesz mieć specjalnie
@girlsgowild aha czyli na przykład poprostu monter, który zarabia 3000 euro, ma mieszkanie, trochę ponad przeciętny samochód (wiekowo). Zna dobrze pracę techniczne i wraz z tworzeniem rysunków, trzy języki - już odpada? Nie studia są wskaźnikiem inteligencji. Poprostu albo po dłuższym czasie kogoś znajdziesz i pewnie po jakimś czasie skończy się to rozwodem albo będą cię ruchać na zmianę ( co tlumaczysz sobie selekcją, doborem idealnego partnera) i na końcu zostaniesz sama
@girlsgowild: No cóż, masz prawo wymagać i to jest twoje święte prawo. Będziesz też podlegać prawu wyboru i to jest prawo, które musisz uszanować, bo niekoniecznie ty komuś się spodobasz, bo często tak bywa, że ktoś ci się podoba, ma wszystkie cechy jakich szukasz, a spojrzy na ciebie jak na jakieś zjawisko nadprzyrodzone.
Każda osoba, która ci zarzuci "za wysokie" wymagania, po prostu ich nie spełnia. I tylko dlatego ci to
@girlsgowild: Wymaganie od kogoś ukończenia studiów bo taka panuje moda, jest głupie... Jeszcze wymagaj żeby miał tatuaż, studiował prawo, był wege, oczywiście broda drwala, był wolontariuszem itp.