@Life_will_kill_ya: no też prawda, mści się mój podział armii i że myślę w osobnych kategoriach Nid/Genestealer Cult, bo jak gram Nidami to Genestealery mają szczerą rolę dobiec + zabić ( ͡°͜ʖ͡°) Też głosuję na szczerość orków w takim razie.
@mhmmm: idąc tą logiką, to Sons of Malice też są dobrymi. Bo zarzynają równo chaos (bo go nienawidzą) i imperium (bo zostali przez nie zdradzeni). I też wcinają poległych
@Usmiech_Niebios: To że Nekroni nic nie mówią nie czyni ich czystymi i dobrymi xD Dark Eldarzy są oczywiście lepsi bo nie mają ambicji uśmiercania planet nawet ich za bardzo podbijać nie chcą.
Jedynymi dobrymi jest imperialna armia i zwykli obywatele. Poprawcie mnie jeśli się mylę ale od czasu Herezji Horusa przez 10 000 lat Imperium w zasadzie tylko heroicznie sie broni czekając na upadek i nie atakuje nikogo samo z siebie. No a bez trzymania za mordy w postaci np Inkwizycji to upadłoby dużo wcześniej więc to w zasadzie zło konieczne.
Znalazłem kanał na którym profesjonalny lektor czyta w wolnym czasie po polsku książki z wh40k. Wszystko dostępne jest za darmo na yt. Myśle że nadaje się na osobny wpis/znalezisko i godne wyplusowania w gorące bo facet robi kawał dobrej roboty. W tym momencie koło 180 filmów mniej więcej 40 minutowych, polecam zajrzeć - napewno się panu Wojtkowi należy więcej uwagi, a wszystkim zainteresowanym lore wh40k napewno się
@Agemaker: grałem też ;) To kolega @RatKing wyżej się pytał jak się wkręcić, ja znalazłem tylko ten fenomenalny kanał ( jeśli ktoś właśnie jest zainteresowany lore, a niekoniecznie bitewniakiem, czy już nie ma czasu na sesje (╥﹏╥))
źródło: comment_rYCBsKdqhoAVSuA9ePHJXhTkpOsnY6dh.jpg
Pobierz@Usmiech_Niebios: To że Nekroni nic nie mówią nie czyni ich czystymi i dobrymi xD Dark Eldarzy są oczywiście lepsi bo nie mają ambicji uśmiercania planet nawet ich za bardzo podbijać nie chcą.
ja bym zaczął od tego i poszedł w stronę, która najbardziej ci się spodoba - do wyboru masz książki/audiobooki, komiksy i gry. Powodzenia!( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_ck8RTIfDCA2jkEodm31R3AxybErb1FTF.jpg
Pobierzźródło: comment_MMz9NUYG0DZQ38OcXukvuvPCAJHVvL1T.jpg
Pobierzźródło: comment_NF28l0TL3CuhypZLMHNONfLPlScF1l6n.jpg
PobierzZnalazłem kanał na którym profesjonalny lektor czyta w wolnym czasie po polsku książki z wh40k. Wszystko dostępne jest za darmo na yt. Myśle że nadaje się na osobny wpis/znalezisko i godne wyplusowania w gorące bo facet robi kawał dobrej roboty. W tym momencie koło 180 filmów mniej więcej 40 minutowych, polecam zajrzeć - napewno się panu Wojtkowi należy więcej uwagi, a wszystkim zainteresowanym lore wh40k napewno się
@KochanekAdmina: Slaanesh seal of approval xD
@Bokrug: jedyny ogarnięty. Wiadomo Alpha i Tysiąc Synów jedyni pozytywni bohaterowie uniwersum.
źródło: comment_ArcQIfY6td2JaDQsnX5S9pZ2KhtTgO3O.jpg
Pobierz@kozaqwawa: ( ͡º ͜ʖ͡º)