Wpis z mikrobloga

Mireczki i Mirabelki, czy taki zestaw jest OK?

https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=439248

Przeznaczenie to gry (WoW, PoE głównie, jakieś starsze FPSy) + Internet. Cena mogła by być trochę niższa, więc jak można gdzieś przycebulić, to ja chętnie ()

#pcmasterrace #komputery #laptopy #informatyka #pytanie
  • 153
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Onsitorius: a gdzie napisałam, że NIE chcę mieć budżetówki? już obecna cena mnie trochę boli, jakbym miała wydawać jeszcze więcej to bym po prostu zrezygnowała. gram sobie casualowo po pracy żeby się zrelaksować, więc nie wiem po co mi absolutnie najlepsze komponenty. średniak zupełnie mi wystarczy. do tej pory grałam na zwykłym laptopie za 2k i było spoko, gdyby te osiągi podbić o jakiś 1 stopień to byłoby idealnie
  • Odpowiedz
@Tak_masz_racje: Tu akurat sam to sprawdzałem w przypadku serii GF2, 9800 i 4xx. Faktycznie downgrade sterowników do takich sprzed dwóch lat potrafił uzyskać znacznie lepszą wydajność. I to zostało potwierdzone lata temu przez forumowych detektywów.
  • Odpowiedz
@Azulana: Hmmm ciężki temat. Mam tam ludzi, ale mają "warszafskie" stawki. Jakbym miał firmę, ale wstrzymałem działalność, to bym Ci poskładał za stówkę plus wysyłka. Wtedy to co chcesz masz na spokojnie w pułapie 3k zł. Z dyskiem SSD na OS, i 16gb RAM-u. Tak jak napisałem na ryzenie i grafie od AMD musi się dac w tym pułapie. Patrzyłaś na gotowe zestawy na allegro??
  • Odpowiedz
Gdzie takie brednie przeczytałeś?

@Tak_masz_racje: Przecież to znany fakt, starsze gry chodzą parę klatek wolniej w porównaniu do sterowników z dnia ich premiery. Sam robiłem testy 2 lata temu na 660 Ti i potwierdzam. Nie jest to jakaś drastyczna różnica, ale jednak... jest niesmak.
  • Odpowiedz
@andreeeTHC: wiesz, mi ten zestaw skomponował jakiś mirek – ja się na komputerach kompletnie nie znam, wiec całkowicie polegam na pomocy i radach innych.

Nie umiem odczytywać rankingów, nie wiem jaka firma jest lepsza od innych, no wyobraź sobie jakąś 50 lvl mamusie, która chce komputer, który ma jej robić to to i to – to właśnie jestem ja, ja muszę dostać gotowy zestaw do podłączenia do prądu. Nie wiem,
  • Odpowiedz
Spoko spoko, będzie spane, ale serio - zero gotowców z Allegro, zero inteli, nie kupuj windowsa 10 bo dalej da się zrobić aktualizację za darmo z 7 i 8 (które oryginalne kupisz po prostu taniej), zero podwyższania ceny, jak najwięcej zmniejszania no i serio poczekaj aż Ci to rozpiszę jutro (czyli dziś, bo mamy pierwszą w nocy) gdzieś popołudmiu bo rozjaśnię Ci temat w dużej mierze, o ile nie całkowicie xD
  • Odpowiedz