Wpis z mikrobloga

Mireczki i Mirabelki, czy taki zestaw jest OK?

https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=439248

Przeznaczenie to gry (WoW, PoE głównie, jakieś starsze FPSy) + Internet. Cena mogła by być trochę niższa, więc jak można gdzieś przycebulić, to ja chętnie ()

#pcmasterrace #komputery #laptopy #informatyka #pytanie
  • 153
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mlodszy_szaman_hordy: tak, i nie. To znaczy - owszem, w teorii w kluczu OEM chodzi oczywiście o przypisanie do danego sprzętu, ale po interwencji Unii nieco się to zmieniło. Teraz generalnie spokojnie przechodzi zmiana sprzętu i instalacja na tym samym kluczu "ot tak". Aczkolwiek, jeśli chciałbyś być w porządku, to logujesz się w ustawieniach konta na konto Microsoft, tam masz podany komputer do którego przypisany jest klucz, "odpinasz go", instalujesz system
  • Odpowiedz
@Azulana: no to dobrze ;) daj znać czy i który kod zadziała z tą usługą złożenia + instalacji systemu, jak masz jakieś wątpliwości to pytaj, ja jestem zadowolony z tej konfiguracji. No, chyba, że potrzebujesz napędu? Niby już się nie używa, ale czasem warto mieć, choćby żeby nagrać płytkę do auta, etc.
Wiem, że mogłoby być taniej, ale jeśli chcesz mieć spokój na parę lat, to to fajny zestaw. Ten
  • Odpowiedz
@Odczuwam_Dysonans: na pewno nauczyłam się wielu nowych rzeczy, choć i tak większość jest dla mnie niezrozumiała ( ) napędu nie używałam od niepamiętnych czasów, więc chyba mi się już nie przyda, a samochodu nie mam, więc tym bardziej.

Zobaczymy, jak to będzie, jak już przyjdzie i będę mogła go przetestować :D
  • Odpowiedz
@Odczuwam_Dysonans: ech, ten kodzik nie działa do usługi składanie+instalacja, więc pewnie pasuje tylko do samego złożenia.

Czyli jak dostanę wersję pudełkową (USB jest droższa, pewnie o cenę pendrive'a) to będę mogła pobrać system i użyć tylko klucza aktywacyjnego?
  • Odpowiedz