Przeznaczenie to gry (WoW, PoE głównie, jakieś starsze FPSy) + Internet. Cena mogła by być trochę niższa, więc jak można gdzieś przycebulić, to ja chętnie (・へ・)
@mlodszy_szaman_hordy: tak, i nie. To znaczy - owszem, w teorii w kluczu OEM chodzi oczywiście o przypisanie do danego sprzętu, ale po interwencji Unii nieco się to zmieniło. Teraz generalnie spokojnie przechodzi zmiana sprzętu i instalacja na tym samym kluczu "ot tak". Aczkolwiek, jeśli chciałbyś być w porządku, to logujesz się w ustawieniach konta na konto Microsoft, tam masz podany komputer do którego przypisany jest klucz, "odpinasz go", instalujesz system
@Azulana: tak, błogosławię ten komputer xD powiedz jeszcze jaki masz monitor, bo jak jeszcze tylko na VGA (ale mam nadzieję że nie) to potrzebny Ci konwerter tego typu. Ale mam nadzieję że masz jednak coś normalnego ( ͡°͜ʖ͡°)
@Azulana: a, to spokojnie, ma normalnie cyfrowe wejścia DVI i DisplayPort. Po zakupie i konfiguracji z pewnością będziesz musiała sprawdzić, czy włączono profil XMP pamięci (A-XMP w nowszych płytach MSI). Taka luźna myśl, ale zaznaczę ;) Coś jeszcze potrzebujesz do tego zestawu? Jakieś konkretne wymagania? Myszkę, klawiaturę itp masz?
@Azulana: no to dobrze ;) daj znać czy i który kod zadziała z tą usługą złożenia + instalacji systemu, jak masz jakieś wątpliwości to pytaj, ja jestem zadowolony z tej konfiguracji. No, chyba, że potrzebujesz napędu? Niby już się nie używa, ale czasem warto mieć, choćby żeby nagrać płytkę do auta, etc. Wiem, że mogłoby być taniej, ale jeśli chcesz mieć spokój na parę lat, to to fajny zestaw. Ten
@Odczuwam_Dysonans: na pewno nauczyłam się wielu nowych rzeczy, choć i tak większość jest dla mnie niezrozumiała (✌゚∀゚)☞ napędu nie używałam od niepamiętnych czasów, więc chyba mi się już nie przyda, a samochodu nie mam, więc tym bardziej.
Zobaczymy, jak to będzie, jak już przyjdzie i będę mogła go przetestować :D
@Azulana: i tak wykazałaś sporo cierpliwości ( ͡°͜ʖ͡°) jak Cię coś interesuje to pytaj, jak napęd nie potrzebny no to nie ma co :) dawaj znać jak zamówisz! I czy ten kod wchodzi :D
https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=439248
Przeznaczenie to gry (WoW, PoE głównie, jakieś starsze FPSy) + Internet. Cena mogła by być trochę niższa, więc jak można gdzieś przycebulić, to ja chętnie (・へ・)
#pcmasterrace #komputery #laptopy #informatyka #pytanie
Także w takim razie OEM jest ok.
Po zakupie i konfiguracji z pewnością będziesz musiała sprawdzić, czy włączono profil XMP pamięci (A-XMP w nowszych płytach MSI). Taka luźna myśl, ale zaznaczę ;)
Coś jeszcze potrzebujesz do tego zestawu? Jakieś konkretne wymagania? Myszkę, klawiaturę itp masz?
Wiem, że mogłoby być taniej, ale jeśli chcesz mieć spokój na parę lat, to to fajny zestaw. Ten
Zobaczymy, jak to będzie, jak już przyjdzie i będę mogła go przetestować :D
https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=440431
Wymień sobie te budzetowe g.skille w zestawie na: https://www.morele.net/pamiec-goodram-ddr4-16gb-3000mhz-cl16-ir-x3000d464l16s-16gdc-1663083/
Bo z aegisami ludzie dalej mają problemy z odpalaniem ich na 3000MHz.
Czyli jak dostanę wersję pudełkową (USB jest droższa, pewnie o cenę pendrive'a) to będę mogła pobrać system i użyć tylko klucza aktywacyjnego?