Wpis z mikrobloga

Mireczki i Mirabelki, czy taki zestaw jest OK?

https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=439248

Przeznaczenie to gry (WoW, PoE głównie, jakieś starsze FPSy) + Internet. Cena mogła by być trochę niższa, więc jak można gdzieś przycebulić, to ja chętnie ()

#pcmasterrace #komputery #laptopy #informatyka #pytanie
  • 153
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

RX 570 można kupić za 700+zł, zamiast tego RAMu brać po prostu goodramy IRDM i podkręcić (a kręcą się w porządku), system brać od gościa z czarną opaską i drewnianą nogą, ogólnie do WoWa, PoE i starszych fps + internetu ten zestaw jest overkillem i można zrobić coś tańszego ala r3 1200 + oc + rx 560
  • Odpowiedz
@andreeeTHC: no właśnie ja raczej w żadne nowe gry raczej nie będę grać, wszystkie tytuły raczej stare albo niezbyt wymagające na słabszych ustawieniach.

ale fragmentu o cenie chyba nie przeczytałeś, jak już to wolałabym przyoszczędzić, a nie wydać jeszcze więcej ()

@Maglaj: nie trzymam danych na komputerze więc trochę mi niepotrzebny HDD

@XkemotX: w grę wchodzi tylko zestaw kupiony na gotowe, bo
  • Odpowiedz
A czy napisałem, że niegotowy zestaw? System dałabyś z resztą radę sama zainstalować, ale jak nie chcesz to... Wciąż da się to zrobić taniej.
  • Odpowiedz
  • Odpowiedz
@Azulana: z zasady wiem, że lepiej dołożyć więcej do CPU i RAMU i zasilacza, niż potem znowu za rok martwić się, bo wszystko muli. Po 5ciu latach od zakupu mojego topowego wtedy AMD FX-a, dołożyłem sobie kartę RX580 za 700zł i wszystko mi lata dalej na full bez żadnego problemu, tak samo Oculus Rift ostatniej generacji tak samo. Kupisz większe padło, to za chwilę dokładasz drugi raz i wyjdzie na
  • Odpowiedz
@Onsitorius: Co masz do grafy RX AMD??? Mam RX580 i jest to bardzo dobra budżetowa karta graficzna, odpalam wszystko na full. I faktycznie jest słabsza od 1080, ale mnie to wali, że w nowym Battlefieldzie nie mam 85fps, tylko 70. I wiem dla fanbojów Nvidii zgroza grać na takim pokazie slajdów.
  • Odpowiedz
@andreeeTHC: nie ma szans, żebym sama cokolwiek składała, ja chcę dostać komputer na gotowe. kasy też nie mam jak lodu, żeby ją wydawać na niewiadomo jaki sprzęt, najprędzej skończy się to tym, że kupię laptopa, bo już nie mam siły do tego składania komputerów, bo każdy mówi co innego xD
  • Odpowiedz