Aktywne Wpisy

Minus09 +442

jankes83 +226
Memcen ironizuje sobie z podniesienia globalnej średniej temperatury o dwa stopnie, a walkę z ociepleniem klimatu nazywa komunizmem xD
Ten człowiek jest oderwany od rzeczywistości. Nie ma najmniejszego pojęcia jak katastrofalne byłoby takie podwyższenie
#neuropa #bekazprawakow #bekazkonfederacji #konfederacja #ocieplenieklimatu #klimat #ekologia #polityka
Ten człowiek jest oderwany od rzeczywistości. Nie ma najmniejszego pojęcia jak katastrofalne byłoby takie podwyższenie
#neuropa #bekazprawakow #bekazkonfederacji #konfederacja #ocieplenieklimatu #klimat #ekologia #polityka

#programista15k
#javascript
Mireczki, potrzebuję pomocy.
Chciałbym zrobić na sylwestra appkę webową w JSie lub Reactcie, która będzie wariacją na temat quizu, zresztą nieważne o czym.
W jaki sposób polecacie synchronizacje między użytkownikami? Każda osoba ma mieć odpaloną własną kartę w przeglądarce i niekiedy informacje mają być wyświetlane tylko dla wybranej osoby.
Pytanie 1: W jaki sposób w jsie wyróżnić danego użytkownika, czy każda osoba ma jakieś specjalne ID, przez które rozpoznam czy to ta osoba?
Pytanie 2: w jaki sposób zorganizować transfer informacji pomiędzy graczami? Pierwsze co wpadło mi na myśl, to json-server i pobieranie wszystkiego ajaxem, plus niewidzialny host, który przechowywałby skrypty rozgrywki i zarządzał grą.
Myślicie, że taki sposób zapewni mi stabilną grę w czasie rzeczywistym i nic się po drodze nie wypierdzieli? :D
i tak, każdy user powinien mieć jakies id
2. jak koniecznie chcesz P2P to są biblioteki, które je dają (pierwsza z brzegu: https://peerjs.com/). W innym wypadku pozostaje ci scentralizowany serwer, który przez sockety będzie komunikować ze sobą użytkowników
3. odpowiedź brzmi: to zależy ( ͡° ͜ʖ ͡°) od liczby podłączonych użytkowników i od tego jakimi zasobami będziesz dysponować
@Marmite
Chodzi o ID nadane przez przeglądarkę, czyli jak wbije na stronę 10 typa, to JS powinien mieć możliwość odróżnienia ich wszystkich.
Czy cały projekt będę musiał robić pod firebase? Bo sam rozumiesz, mam tylko parę dni na napisanie tego, a nie korzystałem nigdy z tego.
Math.random()sklejony z godziną wejścia co do milisekundy, albo np. wyliczony fingerprint zależny od ustawień przeglądarki, taki jak tutaj http://valve.github.io/fingerprintjs2/ (przy czym jego też warto jakoś lekko zmodyfikować godziną wejścia na stronę)Moje oczy....
A może w Reactctctctctcie?
@CreaOnion: dziwne pytanie ;)
mozesz po prostu skorzystać z firebase do ogarnięcia komunikacji między userami
@CreaOnion: podstawy ogarniesz w parę minut ;)