Wpis z mikrobloga

• 36
To jest naprawdę zabawne jak Mirki atakują (i słusznie!) za każde zmarnotrawione pieniądze publiczne i spółek z udziałem skarbu państwa, a tutaj cieszą gęby, że Kubica powróci do marnego zespołu F1 za 100 mln wyłożone przez kontrolowaną przez rząd spółkę. I szkalujecie każdego kto ma inne zdanie na ten temat. No bo niby taka reklama tak?? To pokażcie mi jak niby ma się to zwrócić?? Niemcy czy Austriacy będą tankować na Orlenie bo zobaczą jego znaczek na bolidzie Williamsa? Nie zwracając na cenę, jakość paliwa i obsługi?  Pokażcie mi badania, które potwierdzą, że obcokrajowiec w swoim państwie faszerowany codziennie reklamami jakiegoś Shella zboczy z trasy i zajedzie na Orlen bo przez 2 sekundy mignęła mu reklama Orlenu na bolidzie F1. To naprawdę, żałosne, że wszyscy tutaj wiecie o co chodzi, jesteście (słusznie) surowi wobec politycznych partaczy wydających nieefektywnie pieniądze z naszych podatków, a jak Morawiecki chce sobie poprawić PR po taśmach na których nabijał się z wypadku Kubicy zaprasza go na spotkanie i rzuca deklaracje o sponsorowaniu, to dla was wszystko cacy tak? Pomijam już fakt, że Kubica jest totalnym debilem, że będąc zawodnikiem najbardziej elitarnego sportu (pod względem ilości zawodników) na świecie r---------a się w Skodą Fabią (!!!) w nic nie znaczącym rajdzie. I c--j wielki powrót i Mirasom stuleje urywa bo k---a debil, któremu się nudziło i na własne życzenie z----ł sobie karierę dostał teraz 100 mln zł żeby pojeździć sobie w kółko w ogonie stawki. Powrót to jest k---a jak wam stary po 15 latach wraca do domu z Ameryki bo pracował nielegalnie i nie mógł przylatywać albo jak macie trzecie wznowienie nowotworu i k---a po 10 chemii wracacie do życia. A tu k---a rekordy plusów bo gość, który i tak jest już multimilionerem dostał sto baniek żeby na starość se pojeździć w kółko ze 2 lata w jakimś j-----m Williamsem.  Za 100 mln to k---a w całej Polsce powstałaby amatorska liga bokserska z prawdziwego zdarzenia, która przyniosłaby medale na Igrzyskach Olimpijskich. A potem pewnie kilku zawodowych mistrzów świata, którzy spuszczaliby w------l całemu światu z logiem Orlenu na plecach, klacie, rękawicach i nosie.  Za 100 mln to można przygotować przez 20 lat kilka tysięcy dzieci do międzynarodowych olimpiad przedmiotowych reklamujących orlenowskie parówki na mundurkach wśród nerdów na całym świecie.  Za 100 mln to można wyłowić i doprowadzić do światowych rezultatów dziesiątki lekkoatletów, którzy k---a całe życie mogliby latać po bieżni, rzucać i skakać z logiem Orlenu wytatuowanym na czole. Jesteście żałośni. Zmywam sie stad. #f1 #polska #januszebiznesu #stulejacontent #mirkokoksy #ekonomia #gospodarka #finanse #pieniadze
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sixy: a to w końcu nie jest mniej tej kasy? Druga kwestia to nie tak, ze orlen jest zwyczajnie spółką akcyjną?:P prl się skończył nie ma firm dotowanych za g---o z rządu. Sam wypracował w tym roku bodajże 6 mld, a tu o takie groszę. Przecież ta kasa i tak by poszła albo na odprawy albo na wypłatę dywidend. A przynajmniej sponsorują sport, który jest z nimi związany. A nie
  • Odpowiedz
@sixy wiesz czemu Kubica startowal w rajdach? No k---a nie wiesz, ale i tak sie wypowiesz. To Cię oświece, Robert startował w rajdach bo szukał jak być lepszym kierowcą, chciał być gotowy na każdą ewentualność, to nie było jego widzi mi się lecz treninh, dążenie do perfekcji, a że ten rajd skończył się jak sie skończył to splot wielu nieszczęśliwych okoliczności.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@sixy wiesz czemu Kubica startowal w rajdach? No k---a nie wiesz, ale i tak sie wypowiesz. To Cię oświece, Robert startował w rajdach bo szukał jak być lepszym kierowcą, chciał być gotowy na każdą ewentualność, to nie było jego widzi mi się lecz treninh, dążenie do perfekcji, a że ten rajd skończył się jak sie skończył to splot wielu nieszczęśliwych okoliczności.

Hahahaha. Wiekszosc czolowych kierowcow ma zakaz startowania w rajdach i
  • Odpowiedz
@sixy ale p---------e, coś cię piecze albo bait. Cytując klasyka - ludzie mają w życiu swoje cele, swoje ambicje i ideały, za które walczą i umierają a ty tylko żresz i żyjesz. Będzie Kubicy dobrze szło to sam usiądziesz przy kotleciku w niedzielę i będziesz się brandzlował
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@sixy:

Zero pojecia i znawce udajesz.

O k---a. Pominę twoje "mądrości" z dziedziny marketingu, pominę fakt, że kompletnie nie rozumiesz, że F1 to jeden z najpopularniejszych sportów na świecie i skupię się a twej ignorancji w dziedzinie motorsportu. Otóż, wszechwiedzący Januszu, prawdziwy ekspercie, zakazy startu w innych seriach obowiązujących kierowców występują głównie jako wymóg sponsorów i umów z nimi. Taki Alonso nie mógł jeździć Toyotą w WEC, gdy w F1
  • Odpowiedz
@sixy:
Miałem Ci wytłumaczyć ale... szkoda gadać z tak tępym gościem jak Ty, dowiedz się kilku faktów (ile % Orlen nalezy do spolek skarbu, skąd Orlen ma większość zysków (kraj czy za granica) ile kosztuje reklama na skale światową i przede wszystkim tępy chuju jaki jest kurs euro, bo nie wiem skad wzialeś 100 mln? Z onetu aaa. no to S--------j na onet
  • Odpowiedz
@sixy: ale wiesz ze Orlen to nie tylko stacje benzynowe w Polsce czy to już wykracza poza Twoje wąskie pojmowanie świata? Orlen działa na całym świecie w sektorze wydobywczym, surowce do swoich rafinerii tez zakupuje na całym świecie. Promocja firmy i marki w Formule 1 która na całym globie oglądają miliony ludzi to promocja wizerunku ich biznesu jako firmy globalnej. Trzeba mieć naprawdę wąskie spojrzenie żeby myśleć ze chodzi k---a
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@sixy: Miałem Ci wytłumaczyć ale... szkoda gadać z tak tępym gościem jak Ty, dowiedz się kilku faktów (ile % Orlen nalezy do spolek skarbu, skąd Orlen ma większość zysków (kraj czy za granica) ile kosztuje reklama na skale światową i przede wszystkim tępy chuju jaki jest kurs euro, bo nie wiem skad wzialeś 100 mln? Z onetu aaa. no to S--------j na onet @gorocky

Jakie ma znaczeni ile %
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@sixy: ale wiesz ze Orlen to nie tylko stacje benzynowe w Polsce czy to już wykracza poza Twoje wąskie pojmowanie świata? Orlen działa na całym świecie w sektorze wydobywczym, surowce do swoich rafinerii tez zakupuje na całym świecie. Promocja firmy i marki w Formule 1 która na całym globie oglądają miliony ludzi to promocja wizerunku ich biznesu jako firmy globalnej. Trzeba mieć naprawdę wąskie spojrzenie żeby myśleć ze chodzi k---a
  • Odpowiedz