Wpis z mikrobloga

@piotrlionel: który zawód wymaga szukania 5 lat? Po prostu ludzie są leniwi.. Po znajomych widzę, że jeśli w ciągu dwóch dni nie znajdują pracy, wracają do narzekania na obecną pracę - bo im się zwyczajnie nie chce szukać.
  • Odpowiedz
Idziesz do szefa po podwyżkę a on obiecuje ale za pół roku bo wiesz...

@sveq91: dobra, sam czekałem 4 miesiące na odpowiedź, pod koniec powiedziałem:
"no wiesz, fajnie mi sie tu pracuje, ale od 4 miesięcy czekam na zwrotke ws. podwyżki, chodze na rozmowy, nie chciałbym dostać oferty której nie będę mógł odrzucić"

15 minut minęło i dostałem 25% podwyżki. Dodam, że miałem 2 oferty na 7 rozmów które odbyłem przed 4 miesiące
  • Odpowiedz
nie każdy ma niszowy zawód gdzie w 1 dzień znajdzie pracę ...

@piotrlionel: Jakimś cudem taką gadkę słyszy się wyłącznie od ludzi, którzy nie próbowali nawet szukać pracy, tylko kultywują bezpodstawne przekonanie, że jakby chcieli, to by im to 10 lat zajęło.
  • Odpowiedz
@Hound: ehhhhhhh, no ja niekoniecznie ...

Ja akurat mam niszowy zawód, więc problemu nie widzę. Jednak mam też znajomych z LO i tam się różnie losy potoczyły. Jednak ludzie pracy non stop szukają, żeby mieć lepiej to sprzątaczka nie awansuje na prawnika w 2msc ...
  • Odpowiedz
@piotrlionel: który zawód wymaga szukania 5 lat? Po prostu ludzie są leniwi.. Po znajomych widzę, że jeśli w ciągu dwóch dni nie znajdują pracy, wracają do narzekania na obecną pracę - bo im się zwyczajnie nie chce szukać.

@Rabusek: ja w ciągu roku przerobiłem trzy firmy a gdy się zwalnianiem to jeszcze namawiali żeby zostać :P
  • Odpowiedz
Jednak ludzie pracy non stop szukają, żeby mieć lepiej to sprzątaczka nie awansuje na prawnika w 2msc ...

@piotrlionel: no tez powiedzmy sobie szczerze - jeśli ktoś sie nie dokształca i nie ma żadnych umiejętności, ani nie potrafi pracować w zespole, to i na sprzątaczce utknie. No i jeśli ktoś nawet angielskiego dobrze nie umie, to powiedzmy sobie szczerze, że nawet na kasie już tego wymagają xD

Mój znajomy który
  • Odpowiedz
no tez powiedzmy sobie szczerze - jeśli ktoś sie nie dokształca i nie ma żadnych umiejętności, ani nie potrafi pracować w zespole, to i na sprzątaczce utknie.

@Rabusek: No właśnie. Banda nierobów i leni. W tych czasach łatwo znaleźć w internecie kursy progamowania i się wszystkiego nauczyć, a potem bierzesz kredyt, zmieniasz miasto i już na start zarabiasz 15k na rękę.
Można też napisać aplikację na androida i mieć z
  • Odpowiedz