Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
prometheusfides +38
Zamknąłem dziś wszystkie pozycje CFD na ropie i wypłaciłem resztę środków.
Przez ostatnie 4 miesiące grałem spokojnie – trochę CFD, trochę akcje. Bez spiny, bez all-inów. W efekcie podwoiłem depozyt. Wszystko wyglądało dojrzale, pod kontrolą, jak trzeba.
I wtedy wjechała ropa i pomysł na „łatwy hajsik”.
Miałem
Przez ostatnie 4 miesiące grałem spokojnie – trochę CFD, trochę akcje. Bez spiny, bez all-inów. W efekcie podwoiłem depozyt. Wszystko wyglądało dojrzale, pod kontrolą, jak trzeba.
I wtedy wjechała ropa i pomysł na „łatwy hajsik”.
Miałem

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/ujawnia-co-slawomir-mentzen-uslyszal-w-trakcie-rbn-bardzo-dosadnie/3grmb5r
A tak niektórzy się śmiali z Mentzena, a miał rację.Dron kosztuje 20k, a trzeba do niego strzelać rakietami za ponad milion zamiast strzelać w inne rakiety.Polska niegotowa, a tym bardziej USA z Izraelem na Bliskim Wschodzie.
źródło: 1000015076
PobierzPo chwili zastanowienia, USA na pewno ich wydymają.
@RandyBobandy: Trzeba albo i nie trzeba. Zależy co to za dron i gdzie spadnie. Czasem się nie opłaca strzelać, bo rakiety są drogie i jest ich mało.
@langer: nie wiem czemu sie z ciebie smieja jak jest to popularnie znany temat i krytykowany przez przeroznych ludzi z wysokiego czy niskiego szczebla
@RandyBobandy: może chodzi o to, że jesteśmy nieprzygotowani skoro musimy wydać 100x więcej na obronę niż napastnik na atak... nie wiem ale się domyślam.
@Dadas77: więc może jak Iran zainwestujmy w obronę przez atak (tysiące dronów i rakiet), potem pochowajmy rakiety po silosach zamiast garażować w blaszanym baraku - to jest jakieś odstraszanie. A nie samolot F35 który nie wystartuje jak USA startu nie zatwierdzi.
@nilmerg: tylko zanim my do tego dojdziemy
@wesolymaluch: jak najbardziej
@langer: czasami jest wiecej bo antyrakieta grzmotnie komuś w chatę jak ostatnio