Aktywne Wpisy

Bez sensu zupełnie korci mnie żeby wrzucić swoje dojce na mirko. Powstrzymajcie mnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Umeraczyk +24
Przypominam o tej krindżowej akcji przez którą straciłeś miłość życia
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Ź: https://2018.stateofjs.com/front-end-frameworks/overview
#javascript #frontend #webdev #react #angular
źródło: comment_PBfqUtJTkbamvGRzQY2zR5F4nxJi0M0Q.jpg
Pobierz@miglanc102: dobre pytanie.
@FlasH: a jeśli chcę mieć logikę warunkową w templejtach
źródło: comment_BBuaeNiOxG6YMFWLP5Q4Ia8mmjXUPUSH.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@sidhellfire: wszystko jest fajnie, dopóki nie trzeba wyjść poza to co oferuje framework, wtedy pojawia się niewydajne, trudne w utrzymaniu oprogramowanie, bo dev nie wie jak napisać wydajną pętlę ¯\_(ツ)_/¯
Zauważ, że oba komponenty, List i Item, to tzw. pure functions. Nie ma tam żadnej magii typu *ngCośtam, tak że nawet osoba nie znająca React będzie wiedzieć o co chodzi.
@FlasH: widok od logiki to sobie możesz rozdzielać przy pomocy Mustache'a. Ta twoja angularowa pętla w tagu jest zaprzeczeniem konwencji o której mówisz.
@fizdejko: jak to? ReactDom to podstawowa składnia języka?
Takie zlepki powodują, że kod jest nieczytelny i trudny
i to ma być zaleta? jaja sobie robisz? a pozniej sie smieja, ze ludzie z frontendu nic nie potrafia, smutne to jest. Programiści HTML.
@FlasH: hę? JSX to system "szablonów" Reacta, tak na prawdę to HTML bez żadnych magicznych atrybutów typu v-if, a *jedyna różnica to className zamiast class jakbyś chciał się przyczepić do kolejnego szczegółu, ale i to będzie zmienione w przyszłych wersjach.
{items.map(({ id, type: t }, i, a) => (a w innym
disabled={i ===