Aktywne Wpisy

tortellonizsosem +211
Biznes po polsku odc. 2137
Restauracja w Krakowie „pod Wawelem”, w ciągu godziny ruch ok 500 klientów. Około 1,5h stania w kolejce do wejścia, na wejściu informacja, że awaria terminala płatność tylko gotówką. Ciekawostka - awaria trwa już od dobrego pół roku. Podczas płatności otrzymujesz oczywiście rachunek kelnerski.
Biedny przedsiębiorca ma tych restauracji ok 5-7 w całej Polsce. Przypominam ok 500 osób na godzinę bo restauracje są wielkie. To co widzicie na
Restauracja w Krakowie „pod Wawelem”, w ciągu godziny ruch ok 500 klientów. Około 1,5h stania w kolejce do wejścia, na wejściu informacja, że awaria terminala płatność tylko gotówką. Ciekawostka - awaria trwa już od dobrego pół roku. Podczas płatności otrzymujesz oczywiście rachunek kelnerski.
Biedny przedsiębiorca ma tych restauracji ok 5-7 w całej Polsce. Przypominam ok 500 osób na godzinę bo restauracje są wielkie. To co widzicie na
źródło: Zrzut ekranu 2025-12-23 o 17.11.13
Pobierz
vieniasn +74
dziś ponury los wylosował mi że dostałem duży kawałek sernika od sąsiadki której prawie nie znam
źródło: 1000048286
Pobierz

Ź: https://2018.stateofjs.com/front-end-frameworks/overview
#javascript #frontend #webdev #react #angular
źródło: comment_PBfqUtJTkbamvGRzQY2zR5F4nxJi0M0Q.jpg
Pobierzbtw w każdym można pisać czysty js.
Z JSX też nie ma problemu.
Komentarz usunięty przez autora
@FlasH: xD, nie nie, te 4 linijki kodu Vue, zostały zamienione na 1 wyrażenie trójskładnikowe:
t == "A" ? "A" : t == "B" ? "B" : t == "C" ? "C" : "Not A/B/C"?Jeśli w kodzie który napisałem coś wydaje Ci się magiczne i niezrozumiałe,
@FlasH: gosciu serio XD
Nie widzisz nic nieczytelnego w zapisie
{items.map(({ id, type: t }, i, a) => (?Chyba nie rozumiesz, co znaczy czytelny kod...
Otóż... 4 zagnieżdżone w sobie pary nawiasów utrudniają czytanie kodu, a w razie błędu powodują, że jego znalezienie się komplikuje.
Ja rozumiem, że taka jest smutna rzeczywistość programisty js, ale to nie oznacza, że nie należy takich zlepków unikać.
W trochę bardziej cywilizowanych językach stosuje się narzędzia typu checkstyle, które kontrolują złożoność i czytelność kodu - w tym
@rimyi: są systemem szablonów, które właśnie odcinają html od js - gdzie widziałeś mieszanie? To, że składnia jest spójna z js nie oznacza mieszania.
Już nie wspomnę o tym, że w TS typowanie to "tylko opcja". Całe szczęście jest przynajmniej jako opcja... to i tak przełom w porównaniu z tymi porażającymi zlepkami u @fizdejko
{items.map(({ id, type: t }Boże... co by było, jakby tam miał przekazać ze 4 klasy zagnieżdżone w sobie...