Wpis z mikrobloga

@miglanc102: trudno sobie wyobrazić taki model?
osoba > kontakty > adresy > korespondencyjny > ulica, budynek, numer, kod, miasto
osoba > kontakty > adresy > zameldowania > ulica, budynek, numer, kod, miasto
osoba > kontakty > emaile > typ, nazwa, adres
osoba > kontakty > telefon > nazwa, numer
osoba > dokument >
  • Odpowiedz
przekazać ze 4 klasy zagnieżdżone w sobie

@FlasH: dość że nie znasz JavaScript to nie znasz CSS. Serio, bez złośliwości, polecam zrobić sobie kurs jednego i drugiego.
  • Odpowiedz
osoba > relacje > pełnomocnik

@FlasH: jak chesz to "przekazać"? Przecież to hierarchia elementów, tu nie ma nic do przekazania.

tymi porażającymi zlepkami u @fizdejko

{items.map(({ id,
  • Odpowiedz
Przecież to hierarchia elementów

@fizdejko: to jest model danych/klas. obiekty takich klas przekazuje się między funkcjami.

dlatego, że nie znasz podstaw składni

@fizdejko: a może dlatego, że znam języki, w których takich pokracznych zlepków nie ma?
  • Odpowiedz
obiekty takich klas przekazuje się między funkcjami

@FlasH: że co? jak?

a może dlatego, że znam języki, w których takich pokracznych zlepków nie ma

@FlasH: może znasz. Na pewno nie masz pojęcia o JavaScript.
  • Odpowiedz
@fizdejko: Życzę otwarcia na nowe.
Ja wiem, że klasa, obiekt, interfejs, dziedziczenie to raczej nie jest Twój świat, ale może warto się pouczyć.
  • Odpowiedz
na nowe

OOP nowe ()

Ja wiem, że klasa, obiekt, interfejs, dziedziczenie to raczej nie jest Twój świat

@FlasH: nic nie wiesz. Programowanie obiektowe przerabiałem i niestety nie spełniło moich wymagań. Teraz programuję funkcjonalnie i moje życie jest prostsze. Może warto się pouczyć? Zacznij od .map() i .reduce() ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@warning_sign: na szczęście tacy programiści z kijami w dupie stanowią już rzadkość, buce co pozjadali wszystkie rozumy rekompensują swoje kompleksy i przegrywa umiejętnością kodowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
na szczęście tacy programiści z kijami w dupie stanowią już rzadkość, buce co pozjadali wszystkie rozumy

@Antocyjan: zamiast takich jak @HAL__9000 mamy "script kiddies", którzy nie rozumieją przewagi Angulara nad Reactem... co świetnie widać powyżej.

Komponentowość, wymuszony podział aplikacji na warstwy MVC, oparcie na typowanym języku, niezły CLI i przede wszystkim megaprzejrzystość aplikacji...
Jak to w ogóle zestawić z taką kaszanką, w której wymieszany jest js i html, zaprezentowaną
  • Odpowiedz
@FlasH: ale Angular to kombajn, framework w pełnym tego słowa znaczeniu a react to jedynie biblioteka, po co tworzyc bojówki, niech każdy pisze w czym mu pasuje, dobierać narzędzia do budowy a nie budowe pod narzędzia
  • Odpowiedz