@pokey: A co rozumiesz przez "telewizję satelitarną"? Na którym etapie chcesz to transmitować? Sygnał bezpośrednio z anteny (z LNB), czy sygnał "antenowy" między dekoderem a telewizorem, czy może sygnał ze złącza Scart? ( ͡°͜ʖ͡°)
@4833478: Nie kłamałem, że się nie znam. Sorry, jeśli zabrzmię nie fachowo. Telewizja satelitarna to po porstu Cyfrowy Polsat. Sygnał z anteny kablem koncentrycznym do mieszkania, gdzie chcę go przekonwertować na LAN aby późnie spowrotem zamienić na koncentryk i podłączyć do dekodera.
Sygnał z anteny kablem koncentrycznym do mieszkania, gdzie chcę go przekonwertować na LAN aby późnie spowrotem zamienić na koncentryk i podłączyć do dekodera.
@pokey: To co pokazałeś w linku raczej się nie nada. Sygnał między anteną a dekoderem będzie pewnie ciężko przesłać skrętką od LAN-u, ale to tylko moje przeczucie i mogę się mylić. Zależy też jak daleko chcesz to przesyłać.
@4833478: No z 5 metrów. Po prostu w suficie mam puszcozny LAN z jednego końca mieszkania do drugiego (dwa TV) i nie chcę mi się rujnowac mieszkania. Mądry Polak po szkodzie.
Strona główna Allegro na święta 2006, czyli 19 lat temu. Tak, to jest cała strona główna portalu bez żadnych zablokowanych reklam. No i komu kuźwa przeszkadzał taki internet? xD #allegro #internet #webdev #nostalgia #kiedystobylo
https://www.dipol.com.pl/zestaw_transformatorow_pasywnych_tv-lan_signal_2_szt__R94200.htm
Niby w opisie spełnione są moje oczekiwania, ale jestem laikiem w tym temacie i wolałbym się upewnić.
#tv #elektronika #elektroda #pytanie
Sygnał z anteny kablem koncentrycznym do mieszkania, gdzie chcę go przekonwertować na LAN aby późnie spowrotem zamienić na koncentryk i podłączyć do dekodera.
@pokey: To co pokazałeś w linku raczej się nie nada. Sygnał między anteną a dekoderem będzie pewnie ciężko przesłać skrętką od LAN-u, ale to tylko moje przeczucie i mogę się mylić. Zależy też jak daleko chcesz to przesyłać.
Mądry Polak po szkodzie.