Wpis z mikrobloga

@pokey: A co rozumiesz przez "telewizję satelitarną"? Na którym etapie chcesz to transmitować? Sygnał bezpośrednio z anteny (z LNB), czy sygnał "antenowy" między dekoderem a telewizorem, czy może sygnał ze złącza Scart? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@4833478: Nie kłamałem, że się nie znam. Sorry, jeśli zabrzmię nie fachowo. Telewizja satelitarna to po porstu Cyfrowy Polsat.
Sygnał z anteny kablem koncentrycznym do mieszkania, gdzie chcę go przekonwertować na LAN aby późnie spowrotem zamienić na koncentryk i podłączyć do dekodera.
  • Odpowiedz
@pokey: Ten zestaw zadziała jeśli oba te urządzenia są połączone jedną skrętką, jeśli jest możliwość to lepiej jest położyć kabel koncentryczny.
  • Odpowiedz
Sygnał z anteny kablem koncentrycznym do mieszkania, gdzie chcę go przekonwertować na LAN aby późnie spowrotem zamienić na koncentryk i podłączyć do dekodera.

@pokey: To co pokazałeś w linku raczej się nie nada. Sygnał między anteną a dekoderem będzie pewnie ciężko przesłać skrętką od LAN-u, ale to tylko moje przeczucie i mogę się mylić. Zależy też jak daleko chcesz to przesyłać.
  • Odpowiedz
@4833478: No z 5 metrów. Po prostu w suficie mam puszcozny LAN z jednego końca mieszkania do drugiego (dwa TV) i nie chcę mi się rujnowac mieszkania.
Mądry Polak po szkodzie.
  • Odpowiedz