Aktywne Wpisy
mirko_anonim +15
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
PeterWeiss +1311
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
#polityka #ambergold #tusk
EDIT a PiS nie ma zdolności koalicyjnej, więc SLD czy PSL nie wejdą z nimi w koalicję. Co najwyżej ludzie, którzy wejdą z list Kukiza.
@BlackHawk144: i tu się pan myli, niekiedy głosuje się na mniejsze zło
Dla PSL walka z PiSem i odbicie części wsi to jedyna szansa na przetrwanie. No chyba że dołączą do zjednoczonej prawicy. Ale w to wątpię.
PSL na pewno też nie pójdzie do wspólnej listy z PO i SLD, bo
Komentarz usunięty przez autora
@blvckwhiteblvck: xD
@blvckwhiteblvck: chyba k---a nie wiesz co sie w zusie dzieje...
@BlackHawk144: ale tylko tymczasowo :D
Tego typu wypowiedzi dobitnie pokazują, że wystarczy że upłynie trochę czasu i już zapominamy i wybielamy to co było, a bardziej skupiamy się na aktualnej sytuacji.
Donald wróci i za parę lat będzie kojarzony jako wybawiciel od tej opresji pisowskiej bo wszyscy zapomną co jego rząd odwalał (ಠ‸
@Fusofuso: Nie zapominam ani o jednym ani o drugim, PiS jest gorszy, dużo gorszy nawet gdy porównuje się zaledwie 3 lata do 8.
@blvckwhiteblvck: VAT był podniesiony na rok, rok później nadal rządziło PO i nie obniżyli podatku z powrotem.
Tylko część kasy z OFE przeszła, kilka miliardów wyparowało i była całkiem niezła dyskusja na ten temat, może pamiętasz.
ACTA była z Unii i ponieważ Polska jest w Unii, to powinna głosować zgodnie z wolą obywateli, czego politycy PO nie zrobili i nadal nie robią,