Aktywne Wpisy
mirko_anonim +18
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
PeterWeiss +1404
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
#polityka #ambergold #tusk
@sorhu O bynajmniej. Podwyżka VAT wygasała sama. Zgadnij jednak dlaczego nadal obowiązuje.
Wygasała. Ale nie wygasła. Bo PiS przedłużył termin. Czyli PiS nie podniósł. PiS nie obniżył.
Było 22%, PO podniosło do 23%, miało samo spaść do 22% i PiS znowu podniósł do 23%.
Miało samo spaść, ale nie spadło. Czyli PiS utrzymał wysokość aktualnie obowiązującej stawki na poziomie 23%. To jest podniesienie? Podniesienie zrobiło PO, bo zmienili z 22 na 23. Jak zacznie obowiązywać VAT 24%, to będzie podniesienie przez PiS.
@blvckwhiteblvck: Brzmi to trochę komicznie zważywszy na fakt, że ani tam, ani tam żadnych pieniędzy nie było i nie ma, ale ok, rozumiem, że chodzi o to, że pseudowierzytelności w OFE ostały zamienione na psuedowierzytelności w ZUS-ie.
@sorhu: Zaczynamy się bawić w semantykę. Jakby o 23:59 spadło do 22% a 00:01 wzrosło znowu do 23% przez ustawę PiS to by podniósł, ale jeśli nie spadło to znaczy, że PiS
@blvckwhiteblvck: Czyli jej nie ma. Proszę nie kłamać (。◕‿‿◕。)
@blvckwhiteblvck: kolego wejdź sobie na GPW i zobacz jakie skutki miało z-------e kasy z OFE. Giełda polska to trup.
@BlackHawk144 W OFE nie było i nie ma (poza groszami na rachunku bieżącym) pieniędzy. One były na bieżąco wydawane na obligacje państwowe i akcje na GPW. Obligacja to nic innego jak obietnica. Tusk zmienił tylko organ, który ma tej obietnicy dotrzymać przy okazji powodując, że część z naszych składek przestała trafiać do OFE, czyli prywatnych firm w postaci prowizji za zarządzanie naszymi składkami.
@blvckwhiteblvck:
A pamiętasz jak Donald mówił, że "każdy, kto zaproponuje podwyżkę podatków w moim rządzie, zostanie osobiście przeze mnie z niego wyrzucony"? I mnóstwo było takich zagrań. Tusk to inteligentny typ, ale i przeraźliwy kłamca.
PO wprowadziło ustawę hazardowa blokując Polski sport tym samym.
Nie. Nie znasz się. W ustawie jest zapis, że VAT wynosi 22%, a w okresie X-Y wynosi 23%. PiS zmienił Y na datę późniejszą, czyli utrzymał podniesiony VAT dłużej.
Czyli "przedłużył", a nie "podniósł".
Analogia na przykładzie belki w skoku wzwyż na treningu.
Belka jest na wysokości 2,20. Trener PO ogłasza, że na 10 skoków podnosimy belkę na wysokości 2,30. Po trzech skokach idzie do domu. Zastępuje go trener PiS. W
@susuke15: Nie. PO rozpoczęło działania restrukturyzacyjne. PO załatwiło pomoc publiczną dla LOT. Za PO LOT pierwszy raz od lat zanotował zysk.
UWAGA ZAINTERESOWANI, większego kłamstwa dzisiaj nie przeczytacie
@blvckwhiteblvck