Wpis z mikrobloga

• 1025
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 145
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@buczubuczu HÓR DÓR NJA TO WOLE MJEC KONTROLĘ NAD BIEGAMI KŁIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Gdyby nie kocioł parowy to nie miałbyś samochodu. Dlaczego nie z----------z kotłem parowym.

@DoktorPlagi Do tego w wielu automatach jest opcja "manualnej " zmiany biegu wiec jak ktoś chce to i tak ma ta mityczna kontrolę.
  • Odpowiedz
  • 2
@lronman: sam automat jest kiepskim / przeciętnym rozwiązaniem, bo nigdy nie będzie w stanie przewidzieć tego, co akurat umyślę sobie zrobić.

@magiczny_orangutan Co? Automat bardzo logiczne zmienia biegi. Wystarczy umiejętne sterować pedałem gazu. Bardzo przewidywany Przynajmniej selespeed ale nie sądzę aby w innych automatach było inaczej. Chyba ze w jakiś starszych niż 20 lat gdzie jest mniej czujników, elektroniki itp.
  • Odpowiedz
@Variv w Saabie 93 z 2004 potrafi czasem nie zareagować tak jakbym tego chcial, ale może faktycznie źle operuje pedałem gazu, co doprowadziło do tego że poszedłem na łatwiznę i zmieniam ręcznie łopatkami.
Chodzi mi raczej o to że sam automat nie wie że zbliżam się do zakrętu, więc powinien spiąć skrzynię zamiast jechać na wolnobiegu, a także jakiej mocy będę chciał użyć, więc prawdopodobnie dobierze bieg do obrotów ok 3000
  • Odpowiedz
@lronman ja też byłem ortodoksyjny wyznawca manuala. Obecnie mam 8-biegowy szybciutki automat, ktory chyba czyta w myslach. Chętnie bym sie wiecej nie upadlal manualem, ale taka wlasnie mam skrzynie w aucie służbowym ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Iskaryota Beke mam z takich typkow jak Ty I kij Cie to obchodzi ze ludzi na cos nie stac. No kurde rarytas jezdze automatem traktuje jak tytul Lordowskim. Kogos stac to ma kogos nie stac to nie ma. Ceny nowych aut w Polsce to kosmos do zarobkow, a zobaczycie za rok jak autko w rozliczenie bedzie mozna wziac do 150k ile nowych aut premium bedzie na drogach. Automat to przyszlosc pewka!
  • Odpowiedz
@dr_2k: Totalnie nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Mnie samego nie stać na dobry samochód z DSG czy innym dobrym, precyzyjnym i nowoczesnym automatem. Jednak nie mam wyrobionej jedynej prawilnej odpowiedzi na ich temat w stylu "ja to wolę mieć kontrolę nad autem", "automaty się psujo", "znudziłbym się taką jazdą". Najczęściej mówią to ci, którzy nie potrafiliby ruszyć autem z taką przekładnią xD. Nie oznacza to, że manuale to zło czy coś
  • Odpowiedz
  • 0
@Iskaryota Jezeli tak to sorrki za roast ;) Poprostu nie lubie wywyzszania sie bo mam cos lepszego w garazu, albo mnie na cos stac. A co do gadania Januszy to zawsze wkurza, ale moze chociaz dzieki temu sa mniej sfrustrowani ()
  • Odpowiedz
@dr_2k: Dokładnie. Dlatego Janusze często skamlą na automaty, bo są często dostępne tylko w najdroższych konfiguracjach, poza zasięgiem typowego Kowalskiego. Zamiast przyznać się, że to przecież kawał dobrej mechaniki, ale drogiej, to wolą tworzyć mity o bezwzględnej wyższości manuala. To jest wyjątkowo zabawne xD.
  • Odpowiedz