Wpis z mikrobloga

• 1024
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 145
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lronman jeździłem na automatycznej i manualnej. Do miasta automat to super sprawa, zwłaszcza gdy co chwilę się zatrzymujemy i ruszamy. Na trasę jednak manual wydaje się lepszym rozwiązaniem. W automacie po prostu jest nudno :D
  • Odpowiedz
Jeszcze jak jade z kobietą to mogę za kolano złapać lub trochę niżej, chociaz tutaj siedzenia są dość szeroko od siebie.

Chciałbym zobaczyć jak w czasie jazdy sięgasz ręką za łydkę pasażerki
  • Odpowiedz
@lronman

W fabi 1.0 to może trzeba majtać kijem, ale jak masz auto o normalnej mocy to nawet do wyprzedzania nie redukuję, tylko lusterko>kierunek>wio
  • Odpowiedz
@lronman: sam automat jest kiepskim / przeciętnym rozwiązaniem, bo nigdy nie będzie w stanie przewidzieć tego, co akurat umyślę sobie zrobić. Natomiast automat z dodatkowym trybem sekwencyjnym z łopatkami na kierownicy to jest to - do normalnej jazdy idealny, a do jazdy po krętych drogach przejście na łopatki, żeby mi nie próbował zmieniać biegów w zakręcie, gdy chcę mieć precyzyjną kontrolę nad tym ile mocy przekazuję na koła :)
Ale
  • Odpowiedz
próbowałeś dynamicznej jazdy na łopatkach w trybie sekwencyjnym? Wtedy zobaczysz czy jednak nie

@lronman: no w tym to się akurat większość skrzyń automatycznych (w tym przede wszystkim większość DSG) w ogóle nie sprawdza. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@lronman: Osoby wypowiadające się wyższością manualna nad automatem nigdy automatem nie jechały. Podobnie nigdy też nie ruchały, do tego bieda, zarówno mentalna jak i materialna.

• Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lronman: @kipowrot: ja tam jeżdżę automatem w aucir z 97 i w dobrym automacie zawsze jeździ się super. Biegi zmieniają się taj szybko jakbym jechał manualem, a wygoda jest niesamowita. Oczywiście mówię tylko i wyłącznie o takim automacie z możliwością ręcznej zmiany biegów bo tylko wtedy można fajnie hamować silnikiem itp ;)

A najnowsze automaty są jeszcze lepsze.
  • Odpowiedz
nie gadaj ze tak samo znosi Ci sportowe auto na autostradzie czy esce jak jakiegoś małego miniacza xD

@Shmit: Znosi nie mniej i nie więcej niż zwykły kombiak lub sedan. Poza szerokością auta i przestrzenią w środku jak dla mnie praktycznie brak różnicy w CODZIENNYM użytkowaniu. Po autostradach i tak śmigam najczęściej 120-140 km/h.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lronman:

Jeszcze jak jade z kobietą to mogę za kolano złapać

K---a mój człowiek, albo normalnie sie może do Ciebie przytulić a Ty ją ręką objąć albo po twarzy gładzić. Jak można z manualem jeździć xD
  • Odpowiedz
@Misieq84: w starej a8 jak skrzynia jest w trybie sportowym to spokojnie mozna jezdzic dynamicznie az milo, w nowej a7 mysle ze bedzie jeszcze bez porownania lepiej. teraz automaty sa sporo szybsze niz wiekszosc kierowcow
  • Odpowiedz