Wpis z mikrobloga

• 267
Wypadek w Jeleniej Górze.
Z moich informacji wynika że chłopak ścigał się z Golfem.
Przejście ponoć bardzo niebezpieczne, często są tam wypadki, z tego co wiem piesi też często włączają tam mózg i idą bo mają pasy.
Chłopak ewidentnie winny śmierci tych pieszych, ale jad jaki wylewa się na niego z tego narodu to jakaś porażka. Grożenie śmiercią i krzyki "dożywocie", gdzie większość ludzi w ogóle nie zna sytuacji, ale no napisali że zabił. Nikt nie myśli teraz o jego rodzicach, dziewczynie - bo jak przeczytałem "dobrze im tak".
Wcale go nie bronię, ale też nie mam zamiaru dołączyć do tej gawiedzi krzyczącej "ukrzyżuj, ukrzy..." - a nie, nie ta bajka ;)

Wnioski wyciągnijcie sami.

Pierwsze - nikt święty nie jest i nie jeździ 30 km/h o 23:00 po mieście, ale warto włączyć wyobraźnię - zarówno po stornie kierowcy jak i pieszego :)
Drugie - (pasuje tu idealnie) "nie sądzicie abyście nie byli sądzeni". Nie oceniajcie pochopnie, tym bardziej nie róbcie tego po nagłówku czy nawet samym artykule - to tylko jedno źródło!

Miłego dnia wszystkim życzę i oby takie sytuacje Was omijały.

#wypadek #jeleniagora #zycie #policja #strazpozarna #pogotowieratunkowe #polskiedrogi #stopcham #ruchdrogowy #wyscigi #motoryzacja #oswiadczenie #dziendobry
Gandezz - Wypadek w Jeleniej Górze.
Z moich informacji wynika że chłopak ścigał się z...

źródło: comment_wfzg51as0tJTrNmViQxQUOyQNI3qysj6.jpg

Pobierz
  • 251
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@twilpls: Nie chcę bronić kierowców, popełnili kilka wykroczeń z czego przynajmniej jedno jest bardzo złe ale jeśli pieszy też złamał prawo to też powinien być obrażany tak samo jak kierowca.
  • Odpowiedz
  • 1
@twilpls: Nie musieliby uciekać gdyby nie weszli na pasy w takiej sytuacji. Przede wszystkim chodzi mi o to żeby nie być ślepym na winę którejś ze stron, ja widzę ewidentną winę kierowcy ale i pieszego.
  • Odpowiedz
@Canmoh: Jak pijany kogos potraci to tez sie zastanawiasz czy przypadkiem to nie jest wina pieszego? Gosc zlamal przepisy wiec wszyscy widza jego wine, tak samo jak jedziesz pod wplywem to cala wina idzie na ciebie niewazne co sie na drodze wydarzy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Gandezz OPie co...? xD Typ ewidentnie się ściga w nocy po mieście, każdy rozumny zda sobie sprawę, że może w ten sposób wyrządzić krzywdę. To było zwykle morderstwo i c--j, gawiedź dobrze krzyczy, bo jakby taki dostał dożywocie, to może następni by się ogarnęli. Poza tym co mnie obchodzi jego dziewczyna czy rodzice. No ma, super. Większość ma, to go w żaden sposób nie usprawiedliwia. Niech widzą, że mieli pod dachem
  • Odpowiedz
  • 1
@wietnamiec: Taką sytuacje trzeba przeanalizować, oczywiście kierowca powinien zostać srogo ukarany ale pieszy również mógł być np. pijany i wtargnąć na jezdnię. Czemu nikt nigdy nie patrzy na drugą stronę.
  • Odpowiedz
  • 0
A przede wszystkim mówienie o "morderstwie z premedytacją" jest po prostu bezpodstawne, kierowca nieumyślnie doprowadził do śmieci co nie jest morderstwem z premedytacją
  • Odpowiedz
@Gandezz: jakie typowo polaczkowe linczowanie? W innych krajach jak są takie wypadki takie same rzeczy się dzieją ba ludzie piszą, że kogoś zajebiął z błachszych powodów ....
  • Odpowiedz
ścigał się, słowo klucz. można popełniać błędy, ale to było morderstwo z premedytacją

@adgebworthy:
Nie rozumiesz co znaczy słowo "premedytacja". Czy kierowca chciał umyślnie zabić pieszego na drodze? xD No nie. Czy jest debilem jeżdżącym brawurowo? No tak.
  • Odpowiedz