@Coba: Czyli max turbo 4.7GHz vs 4GHz około pewnie, a i tak róznicy wielkiej nie ma. No i za cenę 9900k można mieć 2700x, płytę i 16GB Ramu xD Jeszcze na zasilacz może starczy.
@Coba: czyli dopłacać ponad tysiaka za kilka fpsów. Dobry interes. xD Kupować to będą chyba tylko fanboje tak jak tylko fanboje kupują te karty AMD do których potrzebna jest własna elektrownia.
@chanelzeg: @XD__: @Armo11: @viejra: No intel po raz kolejny strzela sobie w kolano, tak się kończy zastój i wciskanie cały czas tego samego produktu przez wiele lat. Jak już jest konkurencja to się budzą, ale jest już za późno.
@kontowykop: za cenę o ponad 100% wyższą. Mało opłacalne :) Jak napisałem wyżej, za cenę i9 mam R7 2700 + GTX 1070Ti, które zjada i9 z jego integrą w grach pod każdym względem.
tutaj normalny (prawdziwy) test i7 9900k i ryzena a nie jakies benchmarki ktore nie maja nic wspolnego z realną grą.
@kontowykop: PurePC jako strona z wiarygodnymi testami XDD Kiedyś może tak, ale od czasu afery z AMD mam wrażenie, że próbują się Intelowi wślizgnąć w dupę jak najgłębiej (bo AMD położyło na nich lachę chyba). Jakoś u innych testerów tej przewagi Intela tak nie widać xD
@Khaine: Niestety muszę przyznać Ci rację. PO czytaniu ich niektórych recenzji strasznie wali po oczach ich stroniczość i lansowanie intela... Mimo, że miałem Intela do lipca, teraz mam ryzenka więc żaden gang nie jest mi bliski to brak obiektywizmu już wkurza
No w zagranicznych testach różnice są mniejsze. A z tego co pokazałeś u Liptona ja 40% nie widzę. Chyba że bierzesz najwyższą różnicę jaką w najlepszym dla Intela teście uzyskano. Ale powiedzieć że ten procek jest 40% szybszy od 2700X to jest po prostu kłamstwo xD
Intel i9 9900K vs Ryzen R7 2700X
Czyli max turbo 4.7GHz vs 4GHz około pewnie, a i tak róznicy wielkiej nie ma. No i za cenę 9900k można mieć 2700x, płytę i 16GB Ramu xD Jeszcze na zasilacz może starczy.
+ $300 za 10 FPS jak to w jednym z komentarzy jest napisane.
i9 9900K za 3300 pln
lub
Ryzen 2700 + GTX 1070Ti za 3330 pln
( ͡° ͜ʖ ͡°)
I BARDZO DOBRZE!
Koniec z wciskaniem kitu.
Wyczuwam wielki wzrost sprzedaży AMD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.purepc.pl/procesory/test_procesora_intel_core_i9_9900k_bezkompromisowa_wydajnosc?page=0,13
tutaj normalny (prawdziwy) test i7 9900k i ryzena a nie jakies benchmarki ktore nie maja nic wspolnego z realną grą.
Wynik: ~40% przewagi dla intela
@kontowykop: za cenę o ponad 100% wyższą. Mało opłacalne :)
Jak napisałem wyżej, za cenę i9 mam R7 2700 + GTX 1070Ti, które zjada i9 z jego integrą w grach pod każdym względem.
@kontowykop: PurePC jako strona z wiarygodnymi testami XDD Kiedyś może tak, ale od czasu afery z AMD mam wrażenie, że próbują się Intelowi wślizgnąć w dupę jak najgłębiej (bo AMD położyło na nich lachę chyba). Jakoś u innych testerów tej przewagi Intela tak nie widać xD
O co chodzi z tą aferę i AMD bo w sumie na PurePC zaglądam dopiero od niecałych dwóch lat?
@kontowykop: tylko, że na rynku nie ma żadnej gry, która pokazuje możliwości 2080Ti i w tym roku raczej nie będzie.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
No w zagranicznych testach różnice są mniejsze. A z tego co pokazałeś u Liptona ja 40% nie widzę. Chyba że bierzesz najwyższą różnicę jaką w najlepszym dla Intela teście uzyskano. Ale powiedzieć że ten procek jest 40% szybszy od 2700X to jest po prostu kłamstwo xD