Wpis z mikrobloga

Bylem sobie w telewizji śniadaniowej ale pani nie dawała mi wejść w słowo.
Dodatkowo też jestem introwertykiem,który nie ma we krwi takiej walki o atencję.I tak troche wiekszosc rozmowy przesiedziałem. Czy też tak macie,że nie potraficie dominować w rozmowach gdzie jest wiecej osob? Wsrod znajomych czy w pracy? Taki troche #przegryw no ale fajnie doswiadczenie byc w tivi. Pół wsi machało mi do ekranu w domach.

#introwertycy #psychologia
r.....a - Bylem sobie w telewizji śniadaniowej ale pani nie dawała mi wejść w słowo. ...

źródło: comment_np0fxTdeaSlrXL44HuDSiSbcqVREDSkt.jpg

Pobierz
  • 185
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wypokk: nie obrażaj tej pani, weź sobie to najpierw oglądnij a później bierz się za obrażanie...

babka się po prostu wypowiadała bo wiedziała o czym mówić a z drugiej strony OP jak miał możliwość dłuższej wypowiedzi to powiedział pół zdania po czym zapytał się "jak z ty walczyć" tej pani..
  • Odpowiedz
Mogła Cię też zjeść, także skończyłeś nienajgorzej. Udawanie martwego to naturalny odruch w obliczu zagrożenia ze strony drapieżnika.
  • Odpowiedz
@rezyserzycia: ja mam na to sposób.
Daje dojść do słowa, bo niech się wygada ladacznica. Następnie staram się być cyniczny, po czym taka osoba robi z siebie pośmiewisko i tylko się bardziej nakręca i przeczy sama sobie. Ważne by kogoś sprowokować mówiąc krótko, ale pogardliwie, po czym zadawać niewygodne pytania.
  • Odpowiedz
@rezyserzycia: I tak Masz szczęście że to była telewizja śniadaniowa i Pani nie zdążyła zjeść śniadania przed wejsciem na wizję, bo gdyby zdążyła to raz że byś się nie odezwał, a dwa, że i w kadrze kamery byś się nie zmieścił..
  • Odpowiedz
Też tak miałem dopóki stanowisko w pracy nie zaczęło ode mnie takich cech wymagać.
Dzięki przyjacielowi i latom pracy udało mi się to zmienić.
Zresztą nie ma czegoś takiego jak 100% introwertyk. Będziesz zainteresowany tematem daj mi znać
  • Odpowiedz
@SVCXZ: Introwertyzm to jeden z darów. Kiedy inni lubią jeden rodzaj muzyki dla ciebie rodzaje muzyki są jak alfabet. Kiedy inni lubują się w jednym kolorze ty widzisz całą paletę. Oni walczą bo bronią swojej części, do której są Ograniczeni. Nie próbuj być jak oni bo to jak próba dobrowolnego wejścia do ciasnej celi. Jako introwertyk jesteś jak David Attenborough: dżungla walczy ze sobą, a ty obserwujesz całą dżungle z
  • Odpowiedz