Wpis z mikrobloga

Czy są tu mirki które kompletnie nie znają się na naprawach auta i wszystko oddają do roboty mechanikom czy tylko ja jestem jakiś dziwny. Kompletnie się nie znam na motoryzacji pod względem napraw. Lubię samochody i ogólnie motoryzację ale nie znam się na takim grzebaniu przy furze. Niektórzy mi mówią że jeżdżenie z każdą najmniejszą p------ą do mechanika to głupota a ja po prostu wolę zapłacić ale mieć pewność że wszystko jest zrobione poprawnie i że mogę bezpiecznie jeździć. Takie mnie przemyślenia wzięły no bo w końcu jak to w steorytypowym świecie bywa jak to facetem nie umie drobnych napraw zrobić.

#motoryzacja #samochody
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maku_21

pewność że wszystko jest zrobione poprawnie i że mogę bezpiecznie jeździć

oj ja bym taki pewny nie był
wielu robi tak bardzo na o-------l że lepiej że człowiek tego nie widział
  • Odpowiedz
@maku_21 Mam tak samo, prawko od 16 roku życia, 32 lata na karku, wiele aut sie przewinęło i nigdy nie grzebałem w aucie tylko warsztat i tyle, wszystko zawsze było elegancko, zero problemów. Lepiej się zająć czymś innym w tym czasie i mieć z bańki.
  • Odpowiedz
@maku_21: no ale ty masz z tym problem czy jak? To jeździj sobie dalej, co nam do tego. Ja sobie zawsze sam grzebałem bo mnie po prostu nie było stać na mechanika, żeby z każdą p------a jeździć, a teraz mi już tak zostało że co mogę to ogarniam sam
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@eugeniusz_geniusz czy mam z tym problem? Raczej nie po prostu nie lubię zabierać się za coś na czym się nie znam a komentarze niektórych osób mnie wkurzały, irytowały. Raczej wpis typu że chciałem się wyżalić xd
  • Odpowiedz
@maku_21: a czym się zajmujesz zawodowo?
powiedzmy, że jesteś sprzedawcą w markecie elektronicznym,

i teraz sobie czytasz opinię kogoś kto w ogóle nie zna się na laptopach i zawsze woli zapytać się sprzedawcy aby mieć pewność, że jako profesjonalista pomógł wygrać najlepszy sprzęt i najlepiej doradził :D
  • Odpowiedz
@maku_21: jak zarabiałem lepiej to jeździłem do typów nawet żeby mi żarówkę wymienili od razu tak, żeby na przeglądzie się nie doczepili, że krzywo xd
  • Odpowiedz
@maku_21 nie trzeba się na tym znać. Jak z wieloma rzeczami, jakieś podstawy techniczne jak i co działa w teorii trzeba znać, by nie dać sobie wcisnąć kitu (hehe, potrzeba dwóch skrzyń biegów, jak w tym meme). I dzięki tej wiedzy zadawać pytania co i jak, aby mechanik widział że jest zainteresowanie jakiekolwiek. Warto mieć jednego z dobrymi ocenami np w Google i stałego, a co jakiś czas podjechać gdzieś indziej
  • Odpowiedz
@maku_21: ja też tylko mechanik. Gdzie niby mam rozkręcać samochód, pod blokiem? XD poza tym za 10 lat ta wiedza na c---a się przyda, bo samochód trzeba będzie oddawać do informatyka a nie do mechanika XD
  • Odpowiedz
@maku_21 ja mozna powiedziec ze znam sie na samochodach bo 15 lat w branzy, a pierwsze lata pracowalem jako mechanik. Obecnie wszystko nawet zarowke oddaje mechanikowi. Do sprzatania oddaje na myjnie. Stac mnie na to i zarabiam swoje pieniadze w inny sposob dlatego Daje prace
  • Odpowiedz
  • 0
@maku_21 ja bym robil dużo rzeczy samxale nie mam narzędzi to najwiekszy proble. A one kosztują majątek. Więc jeżeli miałbym kupować narzędziaza setki zl żeby coś zrobić tylko raz to już wolę oddać do mechanika tez. Ale takie podstawowe rzeczy jak filtry to sam se robię bo to naprawdę mega prostota. Ale juz rozkręcanie silnika naprawy układu jezdnego to ni uja sam bym nie robił. Bo to kwestia bezpieczeństwa.
  • Odpowiedz
@maku_21 kolego, jak nie masz wiedzy praktyczniej w mechanice a masz własne auto to nic nie stoi na drodze żebyś ja posiadł. Jesli wiesz, że np. Czeka Cię wymiana klocków to obejrzyj kilka filmów na YouTube i bierz się sam za robotę. To serio nie jest trudne a z czasem łykniesz trochę wiedzy. Co do warsztatów to lepiej mieć jakąś wiedzę w tym temacie żeby nie zostać naciągniętym. Nie ma lepszego
  • Odpowiedz