Aktywne Wpisy

Melkovva_ +24
Dziękuję wam za to że jesteście ❤️🫶🏼
@JoeGlodomor @ibleedforyou @serniczekwiedensky @XXX_Boris_Gromow_24cm_XXX @bibi__ @Podroznik87 @szatanEK666
@oficjalniemartwa @PanTuNieMieszkasz @sadzik37 @zssrauamaiw @jan-plastrek @GF91 @PodniebnyMurzyn @KladzSie @vieniasn @Miteora @SaintWykopek @BaldWisdom @cocojambo210 @BlackenedBlue @Jacolosek @leonid_bialkow @vvn81 @KarnetNaGlony @JakisGlupiKon @Jestem_Tutaj @AlexandraWhite @wielbiciel_storm_iron @szyderczy_szczur @Satan_Was_a_Babyboomer @wybryk_natury @
@JoeGlodomor @ibleedforyou @serniczekwiedensky @XXX_Boris_Gromow_24cm_XXX @bibi__ @Podroznik87 @szatanEK666
@oficjalniemartwa @PanTuNieMieszkasz @sadzik37 @zssrauamaiw @jan-plastrek @GF91 @PodniebnyMurzyn @KladzSie @vieniasn @Miteora @SaintWykopek @BaldWisdom @cocojambo210 @BlackenedBlue @Jacolosek @leonid_bialkow @vvn81 @KarnetNaGlony @JakisGlupiKon @Jestem_Tutaj @AlexandraWhite @wielbiciel_storm_iron @szyderczy_szczur @Satan_Was_a_Babyboomer @wybryk_natury @

electroN +70
Mrugająca przednie lampki rowerowe powinny być k---a zabronione a ich tępi użytkownicy j----i mandatami jak leci. Jadę sobie dzisiaj wieczorem DDRem wzdłuż Wisły, jest całkiem ciemno i co trzeci jadący z przeciwka ma j----y stroboskop ustawiony poziomo albo i nawet lekko do góry. Efekt jest taki że nic nie widać przez kilka sekund tylko to mrugające g---o bo oko nie nadąża się dostosowywać. K---a mać, ustawcie sobie te lampki tak żeby nie

Moim zdaniem zjeżdżając w tę ulicę (dwa pasy) jadąc zewnętrznym pasem mogę zająć dowolny, czyli jadę tak jak żółta, ale tyle osób tam jeździ tak jak czerwona strzałka (Toruń, rondo między Bema a Fałata - https://goo.gl/maps/CAJBEtgUu762 ). Oczywiście tak ze dwa razy w miesiącu kolizja, ostatnio nawet wracałem taksówką, złotówa oczywiście pojechał w wersji czerwonej, ja go pytam, czy aby na pewno tak można, a On do mnie, że jeszcze ma pierwszeństwo!
#jedzbezpiecznie #samochody #prawo #polskiedrogi #torun #mistrzpainta
źródło: comment_rmY8EQSwTQylywTAul0d5WYcPlPYOtxV.jpg
Pobierz@qjava: no to lepiej nie jeździj więcej tą siecią taksówek, bo jeszcze coś ci się stanie
@Stragan: zacytuj proszę taki przepis.
1. Z wewnętrznego pasa nie wolno zjeżdżać z ronda, które nie jest rondem turbinowym (czy tam kierowanym) (przed wykonaniem manewru należy zająć skrajny prawy pas - zewnętrzny (czyli oględnie mówiąc - znaleźć się bliżej prawej krawędzi jezdni). Należy przed zjazdem zmienić pas na zewnętrzny i dopiero zjechać z ronda, a nie zjeżdżać przecinając zewnętrzny pas w poprzek.
2. Nawet jeśli nie ma żadnych znaków, czy nie jest to rondo
@jakis_login: dlatego właśnie prosiłem o konkretny przepis. Na logikę to wiele rzeczy można sobie tłumaczyć, co nie zmienia faktu że takowego przepisu po prostu nie ma.
Jakoś na wszystkich pokazówkach z udziałem ostatniego karano kierowców, którzy zjeżdżając z wewnętrznego pasa przecinali ciągłą linię - a nie na pierwszym losowym wielopasmowym rondzie...
Sądy są raczej w tej kwestii zgodne, chociażby w anulowaniu oblania egzaminu za brak lewego kierunku przed rondem i używania tylko prawego przed zjazdem.