Aktywne Wpisy

Viarus_ +134
Od grudnia mam nową stawkę w #pracbaza po podwyżce, o którą zabiegałem od kilku miesięcy. Ponieważ w tym miesiącu mam wypłatę bez premii to się chociaż cieszyłem że dostanę trochę więcej siana przed świętami. I co? I g---o, zapomniałem że przecież jest II próg, więc w nagrodę że się staram i podnoszę swoje kompetencje, za co dostaję w pracy uznanie w formie podwyżki to kapitan państwo mi zabiera jeszcze więcej.
ANALball +4
Czego jest najwiecej na polskich osiedlach poza Żabkami i kebabem? Tak serio serio od paru dni nachodzi mnie taka refleksja. Czasem na jedną ulice przypada 16 żabek.

#cpp #programowanie #programista15k
źródło: comment_3WVkF8n97HiXi6EH72MfWuUr2vTOGDWU.jpg
Pobierzlearncpp.com
Beginning with C++17
https://www.youtube.com/watch?v=DamuE8TM3xo&list=PLGLfVvz_LVvQ9S8YSV0iDsuEU8v11yP9M
Polecam otworzyć w nowej karcie by wyświetliła się cała playlista ;)
Cały problem z tablicami w C jest z decay typu do wskaźnika, nowoczesny C++ na tym dużo traci.
Naprawdę? Właśnie wydaje mi się właśnie że nie. Nie trzeba umieć arytmetyki wskaźników wystarczy wiedzieć co to jest ciągła przestrzeń i które kontenery ją posiadają, oraz dlaczego dostęp do przestrzeni pamięci która mieści się w lini cashu jest szybsza niż do takich które są w różnych częściach pamięci.
Nie widziałem jeszcze programisty C++, który nie musiałby wiedzieć co zrobić ze wskaźnikiem. Chyba, że programuje do szuflady. @Kaczus2B dobrze napisał.
@Kaczus2B: a to dobre, stringstreamy szybsze. Żeby dostac wynikowego stringa z stringstreama musisz zrobić kopię, niestety tak jest zbudowany. Wpisująć w googlach "stringstream slow" dostaniesz masę wyników.